Hop tjop weer aan de gang!

Met de mededeling dat de zwembaden weer voor een groot gedeelte open mogen, kwam er voor ons een drukke week aan. Er dient namelijk nogal wat geregeld te worden alvorens die deuren dan ook daadwerkelijk open gaan. Bij deze een overzichtje wat we dan allemaal moeten doen. En terwijl jullie dit nu lezen zijn de eerste klanten alweer de receptie gepasseerd. 😀

Protocol.

Ontzettend fijn dat wederom tijdens de persconferentie specifiek het banenzwemmen werd genoemd. De zwembaden zijn dus nog niet vergeten! Chapeau voor de mensen van de branche die ervoor gezorgd hebben dat we steeds zichtbaar zijn gebleven in Den Haag.
Dit gezegd hebbende, is het voor ons dan afwachten wat precies de richtlijnen gaan worden voor deze heropening. Best wel spannend, omdat je uit de woorden van dinsdag je eigen draai gaat maken over wat voor jouw zwembad het meest gunstig is natuurlijk! Wat wordt gezien als individueel en wat niet? Dat was vooral de grote vraag voor ons. Op woensdagavond kwam het protocol online te staan en zijn deze vraagstukken beantwoord.

Gemeente.

Dan is het zaak om contact op te nemen met de gemeente om te overleggen hoe we de regels het beste na kunnen streven en welke activiteiten dan in welke vorm wel en niet door kunnen gaan, dus waar krijgen we toestemming voor. Nu was het op donderdag uiteraard Hemelvaart, dus dat werd een dagje later overleggen. Gelukkig was de gemeenteambtenaar, ondanks de overbrugging dag die ze bij de gemeente hebben in dit weekend, wel telefonisch bereikbaar. Na een goed overleg was het voor ons dan ook duidelijk: banen zwemmen mag sowieso, net als individueel sporten. De vereniging mag al zijn activiteiten weer op gaan starten. Alle zwemlessen mogen weer gegeven worden, dus ook zeemeermin lessen, EasySwim Fun lessen en de volwassen zwemles. De vaste therapie groepen mogen ook weer beginnen. Helaas mogen we met de andere groepsactiviteiten en het recreatief zwemmen nog niet gaan starten, hopelijk dat dit over 3 weken weer wel mogelijk is. Maar goed, wij zijn blij met hetgeen al wel mogelijk is! Kijken naar de mogelijkheden is het afgelopen jaar één van de belangrijkste pijlers geweest, dus ook nu houden we ons hier aan vast. De rest komt dan wel weer later.

Abonnementen.

Aangezien we wel weer mogen gaan banenzwemmen en individueel sporten, betekent dit voor ons dat er op de achtergrond nog veel geregeld moet worden. Alle kaarten van de mensen moeten namelijk verlengd worden. Veel kaarten zijn in de afgelopen 5 maanden al verlopen en er zijn in die periode dan ook tegoeden afgehaald, omdat de kaarten verlopen waren. U begrijpt wellicht dat het nog best wel wat werk is voor ons om dat allemaal te controleren en weer goed neer te zetten. De verlenging van de kaarten kon met ongeveer 1 druk op de knop, maar dan heb je nog niet de tegoeden die weer terug gezet moeten worden. Dit is uiteraard niet bij iedereen hetzelfde, dus dit moest echt met de hand allemaal geregeld gaan worden. We willen op het moment dat we open gaan dat iedereen wel weer een geldige kaart heeft met de tegoeden waar ze recht op hebben.

Reserveren.

Een eis is nog steeds dat we alle mensen registreren die bij ons naar binnen wandelen. Dit is nodig voor het geval iemand achteraf positief bleek te zijn. Op die manier kun je snel achterhalen wie er op dat uur nog meer in het zwembad lag. Dit betekent dat ook ons reserveringssysteem weer in orde gemaakt moest worden. Gelukkig was dit niet zoveel werk, maar het moet uiteraard wel gebeuren. Alle tijdsloten moesten weer in het rooster gezet worden, zodat iedereen weer op de goede manier via de persoonlijke pagina of via de website kan reserveren voor een uurtje bewegen in het water. Ook de website moest dus weer aangepast worden.
Wat voor ons weer even opstarten en bekijken is, bleek voor onze klanten ook het geval. Vanaf maandag 12.00 uur stond de telefoon weer roodgloeiend. Uiteraard heel fijn, want wij zijn heel blij dat iedereen nu het weer mag en kan naar het zwembad komt! Onze klanten waren bijvoorbeeld de inlogcode vergeten, wisten niet meer hoe ze het online moesten regelen of hadden het nog nooit zelf gedaan. We hadden hen in het weekend  een mail gestuurd dat ze vanaf maandag 12.00 uur weer konden gaan reserveren en mocht dat niet lukken dat ze ons konden bellen. Dat hebben we dus geweten, maar super fijn dat we weer eindelijk weer zoveel telefoontjes kregen! 😊

Vergadering.

Om de laatste puntjes voor het personeel op de i te zetten hadden we ook nog een personeelsvergadering op maandagochtend. Het was voor ons natuurlijk ook weer lang geleden dat we weer (bijna) vol aan de bak moesten. De roosters waren vorige week al gemaakt, maar het is dan altijd fijn om allemaal gezamenlijk wat zaken door te spreken en het protocol nog eens goed door te nemen.
Uiteraard willen we er ook weer een feestje van maken dat we weer open mogen, dus ook dit was een onderdeel van de vergadering. Bereid je maar alvast voor op vriendelijk groetend en lachend personeel de komende week, want wij staan weer helemaal klaar voor jullie en hebben alvast de rode loper uitgelegd!
Welkom thuis allemaal.