Hoe mooi zou het zijn als u op oudere leeftijd nog leert zwemmen?

Veel mensen hebben in het verleden een zwemdiploma behaald, maar niet voor iedereen is zwemmen weggelegd. Zo zijn sommige mensen met het zwemtraject gestopt vanwege angst of een blessure; maar er zijn ook mensen die nooit hebben leren zwemmen. Vaak zijn dit mensen met een (buitenlandse) achtergrond waarbij water geen belangrijke rol speelde en er dus geen noodzaak was om goed te leren zwemmen.

Zwemlessen gaan volgen doet u niet voor anderen, maar juist voor u zelf, u investeert in uw eigen vaardigheden en kunt in de toekomst gaan genieten van het bewegen of recreëren in het water. Een zwemles voor volwassenen is dan ook een uitstekende manier om te leren zwemmen; maar ook om de oude zwemvaardigheden (op een veilige manier) weer te beheersen.

Een zwemles voor volwassenen is geschikt voor iedereen; dus waar wacht u nog op? Schrijf u snel in, zodat ook u straks heerlijk de rest van uw leven kunt genieten van de voordelen van het water. Via de button op deze pagina kunt u zich aanmelden. 

Een zwemles voor volwassenen is de veiligste manier om (weer) te leren zwemmen. Sommige mensen hebben nog geen ervaring met zwemmen en zullen eerst alle vaardigheden moeten leren; terwijl anderen een tijd niet hebben gezwommen en weer zwemvaardig en zwemveilig willen worden.

Tijdens een zwemles voor volwassenen krijgt u les van een ervaren en gediplomeerde zweminstructeur. De zwemles telt maximaal 12 deelnemers per instructeur en wordt bijna altijd uitgevoerd in water waar u gewoon kunt gaan staan. Gaandeweg zult u steeds meer richting het diepe bad komen en komt het zwemdiploma steeds meer in zicht.

Van de zweminstructeur krijgt u, gedurende het zwemtraject, de juiste handvatten om op een correcte manier de zwemslagen uit te voeren. U leert in eerste instantie drijven en de borst- en rugcrawl; waarna u verder gaat met het aanleren van de school- en rugslag. Daarnaast leert u ook nog eens extra basisvaardigheden zoals: te water gaan (springen of duiken), onder water zwemmen, draaien en survival. Met al deze vaardigheden zult u zeer zwemveilig worden en gaan genieten van een leven lang zwemmen.

De dagen en tijden waarop wij de zwemlessen voor volwassenen aan gaan bieden, zal afhangen van het aantal deelnemers dat er mee gaat doen. Vermeld daarom ook bij uw inschrijving de dagen en tijdstippen die uw voorkeur heeft. Wij bekijken dan of we voor u een passend aanbod kunnen doen.

De zwemlessen duren 45 minuten en kosten hetzelfde als onze reguliere zwemlessen voor de kinderen. U kunt de prijs bekijken via de button tarieven.
Zijn de kosten voor de zwemles voor u te hoog? Dan kunt u wellicht deelnemen aan de “mee-doen voorziening” van de gemeente Veldhoven. Meer informatie hierover kunt u lezen via deze link: meedoen voorziening. 

 

Dagen en tijden:

  • 18.15-19.00 uur
  • 21.00-21.45 uur
New-Years-Challenge-2018-76-van-90a-300x146