Hoe mooi zou het zijn als u kunt bewegen zonder belasting op uw botten, maar uw conditie wel verbeterd wordt?

Dit is mogelijk bij het Aqua joggen. Aqua joggen betekent letterlijk lopen in het water en wordt uitgevoerd met behulp van een wetbelt of drijfgordel (deze worden door het zwembad beschikbaar gesteld, u hoeft er dus geen te kopen). Deze lessen zijn voor zowel mannen als vrouwen van elke leeftijd.

Het grote voordeel van aquajoggen is dat er geen schokbelasting optreedt, die wel optreedt bij gewoon lopen. Juist deze schokbelasting is verantwoordelijk voor overbelasting verschijnselen en blessures. Daarnaast is de weerstand in het water hoger, waardoor je meer kracht moet zetten dan bij gewoon lopen. Dat betekent dat aquajoggen in feite een specifieke vorm van krachttraining is voor de loopbeweging. Omdat u op uw eigen snelheid en conditieniveau kunt oefenen en iedereen het kan, heeft aquajoggen veel voordelen ten opzichte van sporten en bewegen op het droge. Een aantal andere voordelen zijn:
nagenoeg geen kans op blessures, een continue mild spiergebruik, co√∂rdinatietraining, geen angst om te vallen, toename van spierkracht en een hoger calorieverbruik (in water zo’n 40% hoger dan bij vergelijkbare oefeningen buiten water).

De lessen worden gegeven door een ervaren instructeur en zijn zeer afwisselend. We maken vaak gebruik van muziek en elke week hebben we weer andere materialen waarmee gewerkt wordt.

De lessen duren 45 minuten en worden gehouden in het wedstrijdbad met de bodem naar beneden. U moet dus wel kunnen zwemmen om aan deze lessen deel te nemen.

Als u interesse heeft in deze les, kunt u zich aanmelden via de button op deze pagina.
U kunt ook bellen met de klantenservice om u in te schrijven: 040-2535250. Hier kunt u ook terecht voor eventuele vragen over deze les.

Dagen en tijden:

  • 11.30-12.15
  • 13.15-14.00
Aquajoggen