Hoe mooi zou het zijn als u kind met veel plezier naar de zwemles gaat?

Bij City Sport Veldhoven leiden wij de kinderen op naar het EasySwim Diploma.

Uw kind krijgt les volgens de EasySwim-methode. Een methode waarbij uw kind plezier heeft en zich betrokken voelt. Met de EasySwim-methode willen we dat uw kind urenlang plezier kan maken in het water. En dat uw zoon of dochter zo zwemvaardig is dat de veiligheid gewaarborgd wordt. Dit zijn daarom ook de uitgangspunten voor het EasySwim Diploma. Door gebruik te maken van stuurkaarten, kunnen we ook heel persoonsgericht les geven. Tot aan het diepe bad wordt afwisselend met en zonder zwemvest aan geoefend. Op deze manier worden de zwemtechnieken sneller geautomatiseerd. Vanaf het diepe bad wordt er alleen nog maar zonder zwemvest gezwommen.

Wat betekent dit voor de zwemopleiding van uw kind?

De totale opleidingsduur voor het EasySwim Diploma zal niet langer duren dan het Zwem-ABC. Ook zal de inhoud van de opleiding, qua aangeleerde zwemslagen en vaardigheden, hetzelfde zijn. Het grote verschil is dat het laatste deel van de opleiding praktijkgericht wordt, met 9 leuke praktijk situaties. Uw kind zal dus meer plezier hebben en er zal sprake zijn van een hogere zwemveiligheid door een betere bewustwording.

Let op! Op dit moment (augustus 2022) is de wachttijd ongeveer 10 maanden! Zorg dus dat je je kind tijdig inschrijft voor ons zwemplezier lessen. Dit heeft uiteraard alles te maken met de sluitingen vanwege het Corona virus. Op het moment dat u zich in heeft geschreven kunt u met uw kind al komen vrij zwemmen in de weekenden of vakanties. Uw kind betaald dan maar €1,30 per keer. Wel even melden dat hij/zij op de wachtlijst staat, zodat de receptionist dit kan controleren.

Een zwemdiploma dat aansluit op de belevingswereld van uw kind!

Zwemveiligheid en plezier drukken we voor het EasySwim Diploma uit in 9 praktijksituaties. Deze sluiten helemaal aan op de belevingswereld van uw kind en zijn een combinatie van alle elementen voor de juiste zwemvaardigheid. Bij het diploma draait het om het leren van de benodigde vaardigheden en het vervolgens leren toepassen van deze vaardigheden in allerlei herkenbare situaties. Het EasySwim Diploma staat voor zwemveiligheid, terwijl uw kind het leren veel leuker vindt.
Doordat de zwemopleiding wordt afgesloten met één diploma, bezit uw kind bij het behalen van het diploma de gewenste zwemvaardigheid. Tijdens het diplomafeest beoordelen wij uw kind niet meer op techniek. Dat is daarvoor al gebeurd. Ieder kind krijgt dan ook na het diplomafeest het EasySwim Diploma. Van het diplomazwemmen maken we een feestje: een fijne en leuke afsluiting van de zwemles.

Klik op deze link voor de 9 praktijksituaties: EasySwim Diploma eisen.

Het EasySwim Diploma:

  • Minimaal net zo zwaar als diploma B/C, maar meer praktijkgericht
  • Leuker en uitdagender voor kinderen
  • Betekenisvoller en herkenbaar
  • Hogere zwemveiligheid (vanuit bewustwording)

De lessen worden gegeven van maandag t/m zaterdag en duren drie kwartier. Ons advies is om 1x per week de zwemles te volgen. Indien u dit wilt, kunt u ook 2x per week zwemmen. We starten met deze reguliere zwemlessen bij een leeftijd van 5 jaar.

Elke twee maanden organiseren wij het diploma zwemmen voor de kinderen die aan de eisen voldoen. Dit zwemfeest wordt altijd op zaterdag gehouden vanaf 13.30 uur.

Mocht u interesse hebben voor de zwemlessen, dan kunt u zich via deze website (klik op de button boven aan de pagina) U kunt uw kind pas inschrijven voor de zwemlessen op het moment dat uw kind 3 jaar oud is. U kunt ook bellen naar de klantenservice: 040-2535250 uur. Hier kunt u terecht voor vragen over de zwemlessen. Voor de actuele prijzen van de zwemles en het inschrijfgeld kunt u kijken bij het button “tarieven”.
Bij de opmerkingen kunt u doorgeven of u interesse heeft in een vakantiecursus of dat u eventueel al wilt starten met het kleuter zwemmen (Info kleuter zwemles)
Helaas werken wij momenteel met een wachtlijst, dus zorg dat u uw kind tijdig aanmeldt voor de zwemlessen.

Op het moment dat u begonnen bent met de zwemlessen, krijgt u een persoonlijke pagina. Via deze link komt u in het inlogscherm: persoonlijke pagina

Waarom is er maar één diploma?

EasySwim heeft gekozen voor een écht ongedeelde opleiding; er is geen tussentijdse uitstap mogelijk zoals bij het A- of B-diploma. Dit is een keuze op basis van professionaliteit en kennis van zwemveiligheid. Een keuze waar City Sport Veldhoven volledig achter staat. Wij geloven dat kinderen pas écht zwemveilig zijn wanneer zij de hele zwemopleiding doorlopen tot en met het diplomafeest. Hierdoor zijn kinderen nog zwemveiliger, omdat zij de vaardigheden uitvoeren in situaties die zij in andere zwembaden en op vakantie ook tegen komen.

Is het EasySwim Diploma een erkend diploma?

In Nederland is er géén wettelijk zwemdiploma. Er zijn op dit moment, naast het Zwem-ABC, al meerdere diploma’s in de markt. Een voorbeeld hiervan is het diploma van de KNZB (wedstrijdbond), die met SuperSpetters een diploma hebben ontwikkeld naast het ABC wat zich meer richt op de borstcrawl. Daarnaast is het EasySwim Diploma (gericht op zwemveiligheid én zwemplezier) ontwikkeld door EasySwim in samenspraak met het platform van deelnemende EasySwim baden (meer dan 125 baden internationaal) en een externe Raad van Advies met (inter)nationale experts op diverse vakgebieden die gezamenlijk erkennen dat de inhoud van het EasySwim Diploma enerzijds de zwemveiligheid meer dan voldoende waarborgt en anderzijds optimaal aansluit bij de laatste pedagogische inzichten die centraal staan binnen de EasySwim methodiek.

Wat zijn de grootste verschillen tussen het EasySwim Diploma en het Zwem ABC?

Het grootste verschil zit in de wijze waarop de vaardigheden worden getoetst. Ter illustratie: bij het Zwem ABC wordt de techniek en conditie getoetst door het zwemmen van banen van 25 meter. Voor kinderen is dit saai en niet betekenisvol. Bij het EasySwim Diploma worden deze zelfde vaardigheden getoetst door op een speelse wijze kriskras te zwemmen, waarbij ze tussendoor andere opdrachten krijgen met een bijpassend verhaaltje. Voor kinderen veel leuker en deze situaties bereiden hen beter voor op situaties die ze tegen zullen kunnen komen op andere momenten. Bij vrij zwemmen hebben we immers kinderen nog nooit achter elkaar zien zwemmen…

Hoe wordt de kwaliteit van het EasySwim Diploma geborgd?

Om gebruik te mogen maken van het EasySwim Diploma moeten wij voldoen aan een aantal strikte voorwaarden, zoals deelname aan Star Support. Daardoor is er de zekerheid van een hoge basiskwaliteit met gecertificeerde lesgevers, die jaarlijks bijscholing krijgen. Deze kwaliteit houden we op peil en optimaliseren we door de tevredenheid bij de ouders te meten. De Raad van Advies van EasySwim ziet toe op de kwaliteit van het EasySwim Diploma.

De lessen worden gegeven op:

  • tussen 15.30-18.15 uur
  • tussen 15.30-18.15 uur
  • tussen 13.00-18.15 uur
  • tussen 15.30-18.15 uur
  • tussen 13.00-18.15 uur
  • tussen 11.30-17.00 uur