Oki en Doki

Wat begon als een geintje een aantal jaren geleden, is momenteel naar een stuk bekendheid in Veldhoven uitgegroeid. Waar hebben we het dan over? Over Oki en Doki, onze huisclowns die zo af en toe acte de présence geven aan het bad en eromheen. Kent u ze ook? Zo niet, dan kun je vandaag een klein stukje geschiedenis lezen over wat zij dan allemaal doen.

Geboren.

Er was eens…. een zwem4daagse die in het teken stond van het Circus, dit was in het jaar 2018. Bij deze evenementen gaan we altijd op zoek naar aankleding en activiteiten in en rond het zwembad. Bij deze zoektocht kregen we van iemand twee hele grote clownsbroeken. Voor de gein hebben we die  aangetrokken, wat er super leuk uitzag. Iemand anders had nog wat clownshirts en weer iemand anders had pruiken bij een carnavalsclub geregeld. Aangezien Angela (Oki) en ik (Doki) vaak samenwerken en de zwem4daagse samen organiseren waren wij de aangewezen personen die in de pakken doken om op een leuke manier de zwem4daagse van 2018 te openen.
Door de positieve reacties van die eerste dag, vonden we het wel leuk om deze personages de hele week rond te laten lopen en gekke dingen te laten doen. Oki en Doki zijn in die week dus echt geboren en we kunnen ze nu eigenlijk niet meer wegdenken.

Succes.

Vanwege het succes van deze personages bij de kinderen (en ook ouders) moesten we een beslissing nemen over wat we hier mee zouden doen. Ze helemaal laten verdwijnen leek ons geen goed idee. We zouden ze dan als mascotte zo af en toe in kunnen zetten, maar ze zouden vooral het boegbeeld van de zwem4daagse moeten worden! Wij hebben uiteraard ook nog ander werk te doen, dan alleen maar als clown rondlopen. 😄
Zo gezegd, zo gedaan, het jaar erop waren ze er uiteraard weer bij tijdens de zwem4daagse. Door het jaar heen hebben we er verder weinig aandacht aan besteed. Na die tweede zwem4daagse zagen wij in dat het ook voor ons steeds leuker werd om in de huid van deze twee clowns te stappen. Reden om nieuwe pakken aan te schaffen en wat vaker ons gezicht te laten zien. Oki en Doki waren daardoor zo af en toe te zien en te bewonderen in het zwembad, maar ook buiten het zwembad (denk aan de sportmarkt bijvoorbeeld) en zorgden constant voor een stuk vrolijkheid.

Lockdown.

Op het moment dat we vorig jaar ineens dicht moesten is het idee ontstaan om Oki en Doki op te laten draven voor wat meer filmpjes. Een clown spreekt de kinderen meestal wat meer aan dan iemand die heel serieus iets uit staat te leggen. Vandaar dat Oki en Doki  op een leuke manier uitlegden hoe de kinderen thuis water gewend konden worden, en ze zelfs nog zwemslagen thuis lieten oefenen! Buiten deze oefeningen om, werd er door de clowns ook nog ingespeeld op het thuis leren voor school. Met de hulp van een basisschool leerkracht wisten ze welke reken, taal, kleur, vormen en doe opdrachten onze doelgroep thuis kon oefenen.
Zij zorgden op deze manier voor een vrolijke noot in deze vervelende periode. Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor Oki en Doki zelf en het personeel. De personages zijn dan ook steeds meer gegroeid en wij hopen dat ze ook steeds herkenbaarder voor iedereen zijn geworden.

Baby/peuter les.

Afgelopen zaterdag mochten we eindelijk weer starten met onze baby/peuter en kleuter zwemlessen. Dan kun je als opening natuurlijk maar één ding bedenken om het op een leuke en vrolijke manier te organiseren: laat Oki en Doki komen!
Dat hebben we dan ook gedaan en wat een feest was het weer afgelopen zaterdag. Niet alleen Oki en Doki liepen te stralen door het gebouw, alle kinderen, maar ook zeker de ouders straalden dat ze eindelijk na een half jaar weer het water in mochten springen! De groepen zaten dan ook heel snel vol.
Juf Sandra, die afgelopen zaterdag les gaf, had voor de gelegenheid ook zichzelf verkleed in de enige echte Ariël. Compleet met een zeemeerminstaart en pruik gaf zij op deze manier les. Leg bij de ingang een rode loper uit, hang wat ballonnen op, voeg daar een vleugje Oki en Doki aan toe en de dag kon niet meer kapot!
Ontzettend leuk om daarna het filmpje te zien, maar ook de zeer positieve reacties van onze klanten op social media. Voor ons een bewijs dat we er goed aan hebben gedaan om in de lockdown veel filmpjes op te nemen en de kinderen op deze manier te vermaken en in contact te blijven met onze klanten. Bij de eerste les aanwezig te zijn in levende lijven maakt het plaatje compleet.

Wij vonden en vinden het nog steeds super leuk om in de huid te kruipen van deze personages en zullen hier ook zeker mee doorgaan. Het is weer bijna zomervakantie, en dat betekent dat de zwem4daagse er ook weer aankomt. Jullie zijn dus gewaarschuwd! 😅