Een zomer vol zwem- en beweegplezier

We zitten halverwege juli. De eerste regio is al begonnen aan de zomervakantie en wij volgen met onze regio over 2 weken. Dit betekent dat we vorige week volop bezig zijn geweest met het samenstellen van personeelsroosters en bekijken welke activiteiten we in kunnen plannen. Dat is vaak een hele puzzel, maar net zoals alle andere jaren, zijn we er ook dit jaar weer uit gekomen. In deze blog een overzicht van wat we allemaal gaan bieden.

Recreatief zwemmen.

Uiteraard is dit in de vakanties één van de belangrijkste activiteiten die ingepland moeten worden. In Coronatijd is dit iets lastiger dan in gewone tijd. Er moeten tijdsblokken ingepland worden, dus dat betekent in plaats van normaal gesproken 2 tijdsblokken, worden het er nu 4, mede door de beperking in het aantal bezoekers wat tegelijk binnen mag zijn. In de middag hebben we besloten om bij veel animo het sportbad ook open te doen. Dit is in een zomervakantie meestal afhankelijk van het weer. Bij goed weer is het bij ons iets minder druk, bij slecht weer vaak het tegenovergestelde. Qua personeel betekent dit dat we ze vol in moeten roosteren, maar wellicht op het laatste moment ook naar huis kunnen sturen, omdat het niet nodig is. Enige flexibiliteit wordt hierin dus wel verwacht.
We zorgen ervoor dat er elke dag nog wat extra attributen of spellen in het water liggen. Het wordt dus 6 weken lang zwemplezier voor veel mensen. Wij hopen in ieder geval dat iedereen lekker komt zwemmen bij ons. Met heel het gezin een paar uurtjes sportief plonzen in het water is altijd een feest toch?

Baby/peuter/kleuterzwemmen.

We hebben goed nieuws! We kunnen alle baby/peuter/kleuter lessen die normaal gesproken gegeven worden, heel de zomervakantie door laten gaan! Super fijn toch? Kun je gewoon heel de vakantie doorzwemmen en je kind de eerste beginselen van het zwemmen aan laten leren. Tevens oefenen we veel met zelfredzaamheid, zodat je met een iets geruster gevoel op vakantie kunt gaan. Ook deze lessen zijn allemaal op basis van reserveren. Zorg dat je op tijd jouw plaatsje in de les bemachtigt door op tijd te reserveren.

Reguliere zwemlessen.

In de eerste en laatste week van de zomervakantie gaan deze lessen volledig volgens het “normale” rooster door! Dus geen vakantie in die weken, maar lekker naar de leuke zwemplezier-les. In de weken ertussen hebben we ook nog extra zwemlessen gepland voor degenen die nog extra willen oefenen in de vakantie. Als je kind een beetje fanatiek is, kan het dus wellicht in een zomervakantie een heel niveau naar boven schuiven of zelfs een zwemdiploma halen (dat ligt aan het startniveau natuurlijk). Wij wensen alle kinderen weer veel zwemplezier tijdens deze lessen. De laatste lesweek voor de zomervakantie maken we er voor iedereen natuurlijk een feestje van! Op zaterdag 24 juli organiseren we nog een keer het diplomafeest waarbij weer veel kinderen het EasySwim diploma overhandigd krijgen.

Beweeglessen.

Aangezien wij het heel belangrijk vinden dat ook de volwassenen goed in beweging blijven, gaan we heel de zomervakantie door met beweeglessen. Dit is niet altijd op dezelfde tijdstippen dan wat iedereen gewend is, maar dat mag de pret niet drukken. Kijk dus goed als je gaat reserveren (ja, ook hiervoor is reserveren verplicht) op welke dagen en tijden wij de lessen verzorgen. Dit schema krijg je automatisch bij het reserveren te zien. Kies je favoriete dag en tijd uit en klaar is Kees. Je kunt je lekker in het zweet werken in ons zwembad, dat is goed voor je conditie, je spieren en wellicht ook ontspanning (ook de aquayoga lessen gaan door). Je krijgt er vast weer meer energie van!

Banen zwemmen.

Uiteraard is dit ook heel de zomervakantie mogelijk! Aangezien we de stroom recreatieve zwemmers allemaal naar binnen moeten kunnen laten, hebben we er hier voor gekozen om het banen zwemmen te beperken tot de ochtenden en avonden. Dit zijn de tijdstippen dat het normaal gesproken ook het drukste is met het banen zwemmen. Kijk dus ook hier even goed als je gaat reserveren welke dagen en tijdstippen op welke tijdstippen we geopend zijn. Met uitzondering van het weekend, dan hebben we wel een uurtje in de middag.

Zwem4daagse.

Zeg zomervakantie en ik zeg gelijk: ZWEM4DAAGSE! Ook dit jaar gaan we dit evenement op een gepaste en veilige manier vormgeven en organiseren van 30 augustus t/m 3 september. We hebben vorig jaar al in Coronatijd proef mogen draaien en dat was ons niet verkeerd bevallen. Het wordt ook hier van te voren bepalen op welke tijdstippen je je banen komt zwemmen. Wij zorgen dan rond het bad voor de sfeer en wat extra spellen voor de kinderen. De zwem4daagse staat dit jaar in het teken van het volgende thema: Het Wilde Westen. Pas dus op dat je niet nat gespoten wordt door alle cowboys met waterpistolen! Wij hebben er al weer zin in. Lees hier meer over de zwem4daagse: Zwem4daagse 2021
Ik weet dat het een beetje behelpen is met het reserveren en dat sommige mensen wellicht langer willen zwemmen dan wat nu mogelijk is. Ik hoop dan ook dat iedereen begrip heeft voor deze situatie en dat we op deze manier ervoor kunnen zorgen dat meer mensen gebruik kunnen maken van het zwembad. Als we de tijden langer maken, zullen we veel mensen teleur moeten stellen. Het is een bewuste keuze die we gemaakt hebben. Dat is niet altijd gemakkelijk om te beslissen, maar in deze pandemie wel noodzakelijk.
Het grote voordeel is wel dat het nooit heel erg druk is in het zwembad en dat je je niet als haringen in een ton voelt! Wij zullen ervoor zorgen dat je een leuke tijd hebt in ons zwembad tijdens de zomervakantie. Op naar een mooie zomer vol zwem- en beweegplezier dus.