En dan beheer je ineens 2 zwembaden.

Beter gezegd: 2 locaties! In beide locaties liggen namelijk 3 zwembaden (en een glijbaan). Wat dat allemaal teweeg brengt probeer ik in deze blog onder woorden te brengen. Dat het druk was hebben jullie wellicht kunnen merken, omdat er vorige week geen blog geschreven is.

Drukte van alle kanten.  

Daar sta je dan, the day after. Dan bedoel ik de dag na de sleuteloverdracht, nog heerlijk nagenietend en lopend door de nieuwe accommodatie besef je ook dat er nog heel veel moet gebeuren. Er lopen ook nog werklui rond om de laatste puntje op de i te zetten. Daarbij draait aan de andere kant, in het oude bad, alles natuurlijk vol door. Sinds de zomervakantie al topdrukte waardoor iedereen echt volle bak les staat te geven en we weinig ruimte voor andere zaken over hebben.
Maar goed, twee locaties dus. Ik heb natuurlijk heel het proces van de bouw meegemaakt en ze hebben mij in de weken voor de overdracht ook heel veel uitgelegd. Zoveel dat het sowieso niet allemaal te onthouden was. De belangrijkste zaken om alles in gebruik te nemen, de dagelijkse bezigheden zullen we maar zeggen, die moesten natuurlijk ook medegedeeld worden aan het personeel. Gelukkig hadden we van te voren al gezegd dat de eerste 1,5 week er geen activiteiten in het water plaats zouden vinden.

Personeelsbijeenkomsten.

Om het personeel de kans te geven op het gemak rond te lopen en alles uit te leggen wat op dat moment van belang was, hadden we twee avonden hiervoor ingepland. Na een praatje over de planning van de komende weken en wat er allemaal nog moet gebeuren, op welke manier we gaan verhuizen en dat niemand met lege handen naar het nieuwe pand mag lopen, hebben we ook nog gezamenlijk het bad verkend. Dit uiteraard met de nodige uitleg: waar worden de slangen voor de schoonmaak aangesloten, waar bevindt de werkkast zich, hoe bedien je de beweegbare bodem, hoe gaan de lichten aan en uit, op welke manier krijg je verschillende kleuren verlichting in het bad, hoe wordt de bluetooth op je telefoon ingeschakeld en uiteraard ook hoe moet het alarm aan- en uitgeschakeld worden! Ook op deze avonden dus heel veel informatie.

Persconferentie.

Die week heb ik heel hard tussen de bedrijven door gewerkt aan het personeelsrooster. Gefaseerd openen betekent ook meerdere mensen op de diverse locaties. Een hele puzzel was het om met 1 personeelsbestand 2 locaties te gaan beheren. Maar gelukkig was ik uiteindelijk helemaal klaar met alle roosters tot aan de kerstvakantie.
En toen kwam de persconferentie! Gelukkig mogen we nog open blijven en mogen veel activiteiten doorgaan. Helaas moeten we wel om 17.00 uur onze deuren sluiten! Nou Minette, daar ga je dan, begin maar weer opnieuw met al je roosters!

Na een kort overleg met ons kernteam over hoe we alles op gingen lossen (onze zwemlessen lopen normaal gesproken door tot 17.30 uur en sommigen zelfs nog later), konden we weer aan de gang met het regelen van allerlei zaken. Zwemles groepen verschuiven, logistieke problemen oplossen, alle klanten mailen, social media en website aanpassen, planbord waar de activiteiten in staan aanpassen, extra beweeglessen inplannen voor de klanten die normaal in de avond komen, enz. En last but not least: personeelsroosters aanpassen! Voor alle duidelijkheid: ik begrijp heel goed dat er iets moest gebeuren hoor, het kon zo ook niet langer doorgaan.

Eerste zwem- en beweegles.

En zo werd op maandag 29 november ineens de eerste zwemles gegeven door Stephanie in City Sport Veldhoven! Om de drukte te ontwijken bij het halen en brengen van de zwemleskinderen, hadden we besloten om de lessen te gaan verspreiden over de 2 locaties. Een geluk dat we dat nu dus kunnen, anders zou het erg druk worden in de kleedlokalen. Versneld dus met groepjes de andere kant op.
De eer van de eerste beweegles kwam de volgende dag op mijn naam te staan. Mijn eigen vaste groep mocht als eerste beweeglesgroep uit gaan proberen hoe het is om in een nieuw bad les te krijgen. Na een beetje verstoppertje spelen in de kleedlokalen (elk zwembad is een doolhof wat dat betreft) waren ze klaar voor die eerste les. Moe en voldaan kwamen ze een tijd later het water uit. Dat niet alleen, ook zeer tevreden en blij hoe alles eruit ziet. Zo heerlijk schoon en fris, mooie sfeerverlichting in het bad, lekker water, goede muziek, alleen jammer dat de instructeur niet veranderd is in een man met een goddelijk lichaam, hahaha. Kortom: genoten van deze eerste les.

De rest van de week overheerste de hectiek van alles regelen. Bedrijven die af en aan komen om horeca meubels te brengen, kantoor meubels te plaatsen, startblokken herstellen, screens opnieuw afstellen, zonnepanelen bekijken, materiaal bestellen en tussendoor extra schoonmaken, de klanten begroeten en de weg wijzen, personeel alles uitleggen enz. We blijven gewoon ademen, want we weten dat we over een maandje volledig werkzaam zijn in City Sport Veldhoven en geen twee locaties meer in stand hoeven te houden!