Waarom u bij ons komt zwemmen

In deze blog probeer ik in de huid te kruipen van onze bezoekers. Ik vraag me namelijk wel eens af waarom al die mensen bij ons komen zwemmen. Dan kan ik nu zeggen omdat wij het meest vriendelijke en leukste zwembad van de regio zijn, maar dat zal het vast niet alleen zijn, wel….? Eens kijken of ik echt een beetje in de gaten heb wat de klanten bij ons komen doen.

Banen zwemmen.

Ik begin gewoon bij het begin. De banenzwemmers zijn degenen die als eerste op de dag bij ons binnenkomen. Sommigen staan voor 07.00 uur al ongeduldig te wachten tot de deur open gaat. Ik kan me dit heel goed voorstellen! Ik ben namelijk ook van het vroeg opstaan en gelijk gaan sporten. Vanuit je bed op de fiets (of in de auto) en heerlijk het frisse water in springen om je spieren lekker los te zwemmen en je conditie te verhogen of in stand te houden. Vervolgens ben je ook gelijk klaar en fit voor de dag die nog komen gaat.
Voor degenen die wat later op de ochtend zwemmen, of in de middag of avond: conditie opbouwen en onderhouden, spierkracht opdoen of wellicht ook nog revalideren van een blessure. Zwemmen is een sport waarbij je veel spieren tegelijk gebruikt en waarbij je weinig tot geen blessures op kunt lopen. Ik denk dat dit ook wel meespeelt voor degenen die baantjes komen zwemmen. Tevens kun je ook het banen zwemmen elke keer weer anders inrichten, dus variaties genoeg, van duurtraining naar zeer intensieve intervaltraining.

Beweeglessen.

Deze groep mensen houden niet van banen zwemmen, maar weten wel dat het water veel voordelen heeft boven het trainen op het land. Heb ik gelijk? De belasting op je botten en gewrichten is namelijk 3x minder. De ouderen volgen deze lessen om fit te blijven en alle spiergroepen soepel en in beweging te houden. Tevens ook voor de gezelligheid en het sociale contact.
De wat jongeren (vaak in de avonduren) komen vooral voor intensieve, maar ook zeer gevarieerde lessen. Elke week weer een verrassing wat ze gaan doen, maar één ding weten ze zeker: ze gaan moe naar huis!

Baby/peuterlessen.

Net uit de roze wolk van de geboorte van je kind ontwaakt, ontdek je dat er ook veel gevaren op je kind af gaan komen. Eén van de grootste nachtmerries van ouders is dat je kind een ongeluk krijgt of verdrinkt (zeker in waterrijk Nederland). Zo snel mogelijk dus naar het baby/peuter zwemmen toe! Hier leer je namelijk hoe je je kind aan moet leren om te overleven op het moment dat het in het water valt. Aan de andere kant zijn het super leuke lessen en heb je echt even een half uurtje ouder-kind tijd. In deze drukke wereld een bijzonder moment natuurlijk. Deze was gemakkelijk om op te schrijven, ik heb namelijk zelf ook twee kinderen die met heel veel plezier deze lessen met mama hebben gevolgd vroeger.

Zwemles.

In navolging op het baby/peuter zwemmen: elke ouder wil dat zijn kind (zo snel mogelijk) leert zwemmen! Hier komen we weer bij het survival gedeelte natuurlijk. Kies je dan voor de zwemles bij ons in het zwembad, dan zit je qua zwemplezier natuurlijk helemaal goed. Ook hier veel keuze in zwemdiploma’s en zwemscholen, dus je kunt ook voor een ander zwembad kiezen. Wij geven de kinderen op een kindvriendelijke en speelse manier les, waardoor het lijkt dat ze alleen maar aan het spelen zijn in het water. Wat is het je waard dat je kind met veel plezier naar de zwemles gaat en ook met een brede glimlach weer terug komt? Sterker nog, meestal hebben wij moeite om ze uit het water te halen… Ik hoop dat dit één van de redenen is waarom de ouders die nu hun kind bij ons op de zwemles hebben zitten, voor ons gekozen hebben.

Vrij zwemmen.

Groot of klein, spelen met water is altijd fijn. Wie geniet er nu niet van een middagje of paar uurtjes met heel het gezin in het zwembad? Even niets aan je hoofd, maar lekker spetteren met je kinderen. Even niet bereikbaar, want met je telefoon in het water is natuurlijk “not done”. Tijd voor elkaar en dan ook nog lekker sportief bezig zijn, ik zou het wel weten. Volgens mij zijn dit toch wel de redenen waarom gezinnen komen vrij zwemmen, of vriendjes en vriendinnetjes afspreken bij het zwembad.
Als laatste: het leukste feestje is natuurlijk een zwemfeestje! Ook dit hoort bij het vrij zwemmen. Of wat dacht je van een heel bad alleen voor jouw (kinder)feestje. Dat is nog gaver. Met al je vriendjes en vriendinnetjes heerlijk in het water spelen en nu nog van de glijbaan af sjezen. Binnenkort is dat niet meer mogelijk, maar zorgen wij in het nieuwe bad voor andere speeltoestellen in het water, en een vette disco show.

Heb ik jullie een beetje goed ingeschat? Zijn dit de redenen waarom jullie naar het zwembad komen of specifiek ook nog naar ons zwembad? Ik ben zeer nieuwsgierig of ik het goed zie. Mocht je om heel andere reden naar het zwembad komen, dan hoor ik dat graag. Je kunt je reactie achter laten onder deze blog op social media. Alvast bedankt.