Wat een jaar.

Januari.

Na de kerstvakantie zaten we nog steeds in een lockdown. Die eerste paar weken rust hadden ons goed gedaan, want we bruisten van de ideeën! Oki en Doki namen elke week een filmpje op waarin een combinatie werd gemaakt tussen een zwemles en schoolopdrachten, je kon het zo gek niet bedenken! Ook voor de broodnodige beweging werd er elke week een beweegfilmpje opgenomen om ook thuis in beweging te blijven. Onderling hadden we regelmatig online bijeenkomsten om goed contact met elkaar te blijven houden met steeds een ander onderwerp waar we over na konden denken en bespreken.

 

Februari.

Met de hoeveelheid sneeuw die in deze maand viel, kwamen er ook nog meer ideeën naar beneden. Voor de kinderen van de zwemles werd in deze maand elke woensdagmiddag een livestream georganiseerd met beweging en knutselopdrachten. Superleuke foto’s van kinderen die thuis meededen kregen we via de mail toegestuurd.
Net na carnaval hadden we een pubquiz georganiseerd op zaterdagavond. Het werd een zeer gezellige en succesvolle avond. Met allerlei doe-opdrachten tussendoor en ook echte kennisvragen. We hadden ook verschillende prijswinnaars natuurlijk. Wij vermaakten ons op deze manier wel.

blog-wat-een-jaar-januari
Format website

Maart.

Deze maand stond in het teken van onze 24-uur live uitzending. Jaap had de smaak te pakken met alle livestreams van de vorige maand en ging de uitdaging aan om 24 uur lang online te zijn. Hij niet alleen natuurlijk, heel het personeel heeft hieraan mee gedaan. Elk uur was er iets anders te beleven in het programma, samengesteld door Stephanie, Angela, Jaap en Maikel. Compleet met een bingo, Oki en Doki, pubquiz, jongens tegen de meiden, ochtendgymnastiek, enz. Tegelijkertijd werd er 24 uur lang een spinbike in beweging gehouden en konden kijkers geld doneren voor een nieuw te kopen wipe out. Het was een zeer geslaagd feestje dat weekend en ontzettend goed voor de teambuilding.
In deze maand werd het feest helemaal compleet, want vanaf 14 maart mochten we ook weer zwemlessen gaan geven! En blij dat we waren dat we weer iets mochten gaan doen in ons vakgebied.

 

April.

Het eerste weekend was het Paasweekend. Voor de thuisblijvers hadden we verschillende spellen via de mail opgestuurd en ook een echte speurtocht door Veldhoven uitgezet. Vele fanatiekelingen hebben deze wandeling ook gemaakt en de slagzin ingeleverd via de mail.
Intussen werden de contouren van het nieuwe zwembad ook steeds duidelijker zichtbaar. De buitenkant van het zwembad werd in deze maand bekleed, er stond nu dus echt een gebouw!

Mei.

Op dinsdag 18 mei was het eindelijk zover: we mochten weer meer mensen ontvangen en onze deuren gingen dus weer open voor de banen zwemmers en alle beweeglessen. Wat fantastisch om al die mensen weer terug te zien. Voor deze bijzondere gelegenheid hadden we de rode loper uitgelegd, de hal versierd met ballonnen en een welkomstbord neergezet met daarop: WELKOM THUIS! Zo voelde het namelijk voor ons, maar ook voor heel veel vaste bezoekers.

 

Juni.

De laatste groepen (het baby/peuter zwemmen en het recreatief zwemmen) mochten weer het zwembad in komen. Als je zolang dicht bent geweest en je ziet weer de bekende gezichten bij het baby/peuter zwemmen, dan is de baby ineens peuter geworden! En de peuters waren natuurlijk ook al weer een stuk groter geworden.
Alle beweeglessen, zwemlessen en baby/peuter/kleuterlessen stonden in het teken van het EK voetbal. Zeker omdat Nederland de groepsfase had overleefd, kleurde alle lessen ineens oranje en kon je bij elke les voetballen en goaltjes bij de waterrand zien.

blog-wat-een-jaar-mei
blog-wat-een-jaar-juli

Juli.

Een drukte van jewelste zo net voor de vakantie. Met de mensen  van de beweeglessen hebben we een bingo gehouden met vele leuke prijzen. Dit zouden we eigenlijk in december doen, maar toen gingen we dicht, weet je nog?
Tijdens de laatste zwemlessen voor de zomervakantie zorgen we ook altijd voor veel zwemplezier voor de kinderen. In parcoursvorm moesten zij veel onderdelen afleggen, dat waren leuke onderdelen uiteraard, waardoor ze nog vrijer in het water gingen bewegen.
En net voor de zomervakantie hebben we dan ook nog een keertje diploma zwemmen! Deze keer mochten er eindelijk weer eens (zij het beperkt) bezoekers op de tribune zitten. Om drukte te voorkomen hadden we op deze dag het diplomazwemmen in 2 ronden georganiseerd. Een nieuwe vorm van doorstroming tijdens het diplomafeest wat in goede aarde viel bij zowel de kinderen, ouders en wijzelf!

 

Augustus.

Vakantietijd! Dit betekende voor ons overigens dat we gewoon doorgingen met onze beweeglessen en baby/peuter/kleuter lessen. Ze hadden dit jaar al lang genoeg stil gelegen namelijk, en uiteraard ook extra zwemlessen voor degenen die wilden. Vanwege de lockdown is onze wachtlijst iets langer geworden natuurlijk, dus hoe meer we in de vakanties aanbieden, hoe beter dit is voor iedereen.
Op de laatste dagen van augustus en de laatste vakantieweek hebben we ook weer op een aangepaste manier de zwem4daagse kunnen organiseren. Ook dit was weer een mooi zwemfeestje voor jong en oud. Ondanks de afgeslankte vorm deden er toch weer veel gezinnen mee. Het is een begrip geworden in Veldhoven tijdens de laatste week van de zomervakantie. Iets wat we met z’n allen hebben bereikt en uiteraard met Oki en Doki!

September.

Terwijl de laatste dagen van de zwem4daagse voorbij gaan, maken wij ons op voor weer een nieuw speciaal moment: het water gaat in het nieuwe zwembad! Samen met veel collega’s en de wethouder van sport Vivianne van Wieren dragen we in estafette vorm veel emmers water van het oude bad naar het nieuwe bad. Een bijzonder moment met een stralend blauwe hemel en veel aandacht ook van de pers. Mooie artikelen worden geschreven en leuke filmpjes gemaakt. Het begint nu echt op te schieten met de nieuwbouw.

 

 

Oktober.

Alles lijkt weer gewoon bij het oude te zijn. We draaien volop met alle activiteiten en gelukkig voor ons is het gigantisch druk. Veel zwemlestijden extra gecreëerd om de doorstroming goed op gang te krijgen. Alle beweeglessen zitten weer lekker vol, ook de laatste klanten durven weer aan de lessen mee te doen. Het banenzwemmen loopt super goed en ook in de herfstvakantie kan iedereen weer heerlijk in het recreatiebad komen zwemmen. We hebben deze vakantie ook weer het sportbad open voor recreatie en daar kan iedereen lekker genieten van de loopmat en een gedeelte van de wipe out. Kortom: een heerlijke maand met veel zwemplezier op allerlei gebied.

Format website
blog-wat-een-jaar-november

November.

Hier valt maar 1 onderwerp te bespreken: de sleuteloverdracht van het nieuwe zwembad!
Op 22 november was het dan eindelijk zover. Wij kregen de sleutels van City Sport Veldhoven. We hebben uiteraard heel het proces meegemaakt, maar als je dan echt de sleutels krijgt en door het gebouw loopt, zie je pas hoe bijzonder mooi het is. Drie zwembaden met allemaal een eigen doel en ook karakter. Veel lichtinval, veel technische snufjes, maar ook heel veel informatie die we allemaal moeten gaan onthouden! Dat gaat natuurlijk allemaal goedkomen. Hoe goed dat je ook voorbereid denkt te zijn, er komt echt heel veel op je af in die paar weken voor en na de oplevering. Ons hoor je hier overigens niet over klagen, wij zijn super blij met deze mooie locatie.

 

December.

Het wordt weer kouder en helaas gaat het virus ook weer steeds meer van zich laten horen, gevolg: avond lockdown. Snel schakelen en ervoor zorgen dat alle zwemlessen in ieder geval nog door kunnen gaan. Gelukkig hebben we dat allemaal voor elkaar kunnen krijgen met als gevolg dat de eerste zwemles in het nieuwe bad een paar dagen eerder was dan we van te voren gepland hadden.
En jawel, ook de eerste keer diplomazwemmen in City Sport Veldhoven was een feit! Geen publiek, dus er mocht weer een mama of papa meezwemmen. Dit geeft toch wel een extra dimensie aan het diplomazwemmen en is ook bijzonder gezellig. Je ziet die kindergezichten dan ook stralen als ze merken dat zij toch iets vaardiger in sommige onderdelen zijn dan papa of mama.

We zitten nu weer in een volledige lockdown, maar het goede nieuws is dat de zwemlessen dit keer wel door mogen gaan! We gaan op het gemak nu verhuizen, zodat op het moment dat het weer mogelijk is we met open armen al onze klanten in het nieuwe bad gaan ontvangen. We hopen dat we dit over een paar weken al mogen doen.

Iedereen een hele goede jaarwisseling en hopelijk tot snel in City Sport Veldhoven.