Het mooie vak van zwemonderwijzer

Momenteel is er veel onrust in de zwembranche, waardoor “we” ook vaak negatief in het nieuws komen. Terecht dat er op LinkedIn een oproep stond om ons mooie vak juist op een positieve wijze naar voren te brengen. Ik hoop dat ik dit met mijn columns al doe, maar nog wat extra positieve aandacht voor de zwembranche kan geen kwaad. Vandaar dat ik vandaag vertel over ons mooie vak.

Als allround zwemonderwijzer heb je altijd heel afwisselend werk! Geen dag is hetzelfde en vaak zijn we bezig met één van deze 3 disciplines:

  1. Zwemles geven. Wat is er nu leuker dan met veel plezier het leven van veel kinderen te redden? Dat is toch waar het uiteindelijk om draait? Wij zorgen ervoor dat zij hun zwemdiploma halen en voor de rest van hun leven zwemveilig door het leven gaan. Het is ons een enorme eer om dit te mogen doen. Aangezien je met 4-5-6 jarigen werkt moet het plezier ervan afspatten en de oefenvormen speels en leuk aangeboden worden. Wij zijn dus altijd vrolijk, zodat de kinderen dat ook worden en het superleuk vinden om naar onze zwemles te komen. En heel eerlijk, we spelen zelf in het water natuurlijk ook graag mee met de kinderen. Zonder dat iemand het raar vind zijn wij stiekem nog een kind onder de kinderen.
  2. Beweeglessen geven. Bij deze lessen zorgen we ervoor dat volwassenen zich fitter gaan voelen, conditie opbouwen en soepel blijven. We zorgen ook voor een stukje sociaal contact met ons en de mede beweegfanaten. Zeker voor de oudere groep is dat laatste heel belangrijk en iets waar ze wekelijks naar uitkijken. Wij zorgen er dus indirect voor dat mensen (ook hier weer) langer blijven leven en ook op de oude dag nog zin in het leven hebben. Om deze reden staan wij dan ook zeer enthousiast aan de kant en in het water iedereen op de klanken van muziek op te zwepen om in beweging te blijven. Dankbaar dat we hier onze bijdrage aan kunnen leveren. Het stukje entertainment op onze dag.
  3. Toezicht houden. Dat doen we bij het banen zwemmen, maar ook bij het recreatief zwemmen. Hierbij verbruiken we wat minder energie dan bij de vorige 2, een klein rustpuntje in onze dag, maar wel met focus, want we letten nog steeds op dat er niemand onder water verdwijnt. Wij zorgen met een klantvriendelijk gezicht dat we de mensen helpen als ze iets nodig hebben. We staan klaar om een praatje te maken (wij kennen dan ook alle vaste klanten) en zijn ook altijd in voor het organiseren van leuke activiteiten. Ruim van te voren, maar ook op het moment zelf als we zien dat kinderen daar behoefte aan hebben.

Om het verhaal nu nog leuker te maken: je kunt je ook specialiseren in één of twee van deze 3 disciplines. Dus parttime werken is bij ons zeker mogelijk, net zoals het feit dat de opleidingen binnen ons bedrijf gevolgd kunnen worden. Leren en werken tegelijk is bij ons meer regel dan uitzondering. We hebben dus heel belangrijk, maar ook super leuk werk en weet je wat interessant is? We zoeken altijd nog mensen, dus tijd voor actie! Bel (040-2535250) of mail ([email protected]) ons voor meer informatie.