Zwem4daagse 29 augustus t/m 2 september

Vanaf maandag 29 augustus hebben we weer de zwem4daagse! 

Een mooie gelegenheid om met heel het gezin de zomervakantie op een sportieve manier af te sluiten. Dit jaar staat de zwem4daagse in het teken van “Ariël” de kleine zeemeermin.

Wat is de bedoeling? 

De volgende afstanden dienen die deze week gezwommen te worden:

  • Kinderen t/m 10 jaar: 4 dagen 250 meter (= 10 banen in het wedstrijdbad, 13 banen in het multifunctionele bad) zwemmen.
  • Kinderen vanaf 11 jaar en volwassenen: 4 dagen 500 meter (= 20 banen in het wedstrijdbad, 25 banen in het multifunctionele bad) zwemmen.
  • Obstakelbaan: ook dit jaar is er weer een obstakelbaan voor de kinderen. Deze mag je ook 13 of 25 keer afleggen, of combineren met de andere banen die je zwemt. Deze ligt dit jaar in het multifunctionele bad (van 10.00-17.00 uur en van 18.00-20.00 uur)

Het is de bedoeling dat er op 4 dagen deze afstand gezwommen wordt. Aangezien de zwem4daagse 5 dagen duurt, kun je dus een dagje over slaan. Kinderen zonder zwemdiploma mogen vanaf dit jaar ook mee doen! Zij mogen alleen in het multifunctionele bad de banen zwemmen met een zwemvest aan en onder begeleiding van een volwassene. Hou hier dus rekening mee.

De banen kunnen op de volgende tijden gezwommen worden:

07.00-09.00 uur: wedstrijdbad.
10.00-20.00 uur: wedstrijdbad.
10.00-17.00 uur: multifunctioneel bad.
18.00-20.00 uur: multifunctioneel bad.

Reserveren voor de banen is niet nodig en ook niet mogelijk. De rustige tijden zijn vaak in de ochtenden en avonden.

Inschrijven. 

Deelname aan de zwem4daagse kost €16,00, deze dient u gelijk met de inschrijving te betalen. Uiteraard krijgt iedereen aan het einde van de deze week de welverdiende medaille! (deze is bij de prijs inbegrepen)

Inschrijven kan bij de receptie van het zwembad, maar u kunt dit ook thuis op de bank doen. Om in te schrijven voor de zwem4daagse klikt u op deze link of op de button bovenaan de pagina: inschrijven zwem4daagse

Activiteiten! 

Tijdens de zwem4daagse zal van 14.00-16.00 uur in het wedstrijdbad de wipe out in het water liggen! Tijdens deze tijden kun je ook je baantjes nog zwemmen aan de andere kant van het bad, maar je kunt dus ook nog even lekker een paar uurtjes vrij komen zwemmen. Ook in het multifunctionele bad zullen op dit tijdstip nog extra matten en vlotten in het water liggen en is het therapiebad ook geopend voor het vrij zwemmen.

Bij de horeca kun je nog een gokje wagen in de grabbelton en bij het enveloppen spel en leuke prijsjes winnen!

Het wordt dus weer een gezellige boel deze week!

Thema Ariël, de zeemeermin. 

Als extraatje hebben we in deze week ook zeemeerminstaarten ter beschikking om een keertje uit te proberen! Met dit thema vonden wij dat we dit uiteraard gemakkelijk toegankelijk moeten maken. Je kunt dus ook als zeemeermin je baantjes voor de zwem4daagse zwemmen. Dit is alleen mogelijk in het multifunctionele bad. Meld je bij de zweminstructeur om de staart te lenen. Je mag hem maximaal 30 minuten gebruiken.
De staarten zijn beperkt beschikbaar, dus het kan zijn dat je even op een staart moet wachten, zeker als het erg druk is. Tussen 14.00-16.00 uur is het niet mogelijk om met een zeemeerminstaart te zwemmen vanwege het vrij zwemmen in dit bad.

Indien je zelf een zeemeerminstaart hebt, mag je deze dus tijdens het zwemmen gewoon aan doen.

Vragen. 

Mocht u ondanks deze uitgebreide informatie toch nog vragen hebben, dan staan we u uiteraard graag te woord. Dit kan persoonlijk bij de receptie van het zwembad, u kunt ons bellen (040-2535250) of u kunt een mailtje naar ons sturen: [email protected]

Wij wensen iedereen alvast heel veel zwemplezier toe tijdens deze week.

498fbd1a-fdc5-4eb0-88b2-41d763f5f730