Jumping Jacks

“Bij de volgende oefening gaan we met de bal naar beneden en weer terug omhoog.  Terwijl we dit doen maken we met de benen een spreid-sluit beweging. Voor de Engelstaligen: making Jumping Jacks”. Het begon met deze zin tijdens een beweegles vorige week.

Terwijl ik dit zei vroeg ik me hardop af hoe ze nu op het woord “jumping jacks” zijn gekomen. In mijn fantasievolle brein gaat dat dan als volgt: er was eens een Jack die wat aan het springen was. Ineens bedacht hij dat hij tijdens het springen zijn benen kan spreiden en sluiten. “Eureka, ik heb een nieuwe sprong ontdekt! Aangezien ik de ontdekker ben, vernoem ik hem naar mijn naam”. Op deze manier is de Jumping Jack ontstaan….
Geen idee of dit waar is, maar de hilariteit in de les was er niet minder om.

Buiten het zeer intensief bewegen gebeurt er in deze lessen dus nog veel meer, zoals je kunt lezen. Ik geef meestal niet alleen een beweegles, ik probeer naast het stimuleren van de mensen om flink door te sporten, ze ook nog op een leuke en gezellige manier te vermaken. Soms krijg ik dan nog wel eens de opmerking of ik ook wel eens mijn mond dicht kan houden, haha. Zeker in deze tijd waarbij je overal kunt bewegen en sporten dien je je best te doen om je eigen klanten te behouden natuurlijk. Heel eerlijk gezegd, vind ik dit altijd super leuk om te doen. Een stukje entertainment bij het bewegen!

Zo heb ik laatst een les helemaal in het teken gezet van een kennismaking. Ik had veel nieuwe mensen in de groep, waardoor de trouwe gasten het toch een beetje benauwd kregen. Het is namelijk altijd een hecht groepje en daar komen dan ineens “onbekenden” bij. Nadat ik dit had waargenomen heb ik besloten om een les te besteden aan het leren van de namen. Ik had de groep verdeeld in een paar kringen. Hier moesten ze een bal overgooien naar elkaar en daarbij de eigen naam zeggen terwijl ze ook nog een beweegoefening voor de benen erbij kregen. Het was dus veel dingen tegelijk doen, wat al voor wat commotie zorgde. De opdracht erna was dat ze de bal naar iemand moesten werpen en dan de naam hardop zeggen van degenen waar ze hem naartoe gooide.

Om het nog leuker te maken heb ik daarna de kringen door elkaar gehusseld, waardoor ze weer andere namen moesten onthouden. Conclusie: nu, een aantal weken later, is de sfeer binnen de groep super goed en groeten ze elkaar allemaal bij binnenkomst nog steeds bij de naam. Na afloop is de groep die nog even koffie blijft drinken in onze horeca ook aardig gegroeid en zijn de tafels bij elkaar geschoven. Yep, wij hebben wel degelijk invloed op hoe fijn de klanten het vinden om bij ons te komen bewegen!