Opening

“Als bouwbedrijf willen wij graag nog even iets overhandigen aan Minette. Kun jij even deze kant op komen?” Ik liep ernaartoe en voordat ik het wist had ik een cheque in mijn handen van €1.250,00 te besteden aan spelmateriaal voor in het zwembad! Super gaaf natuurlijk. Ik kan gelukkig nog net wat zeer enthousiaste woorden uitbrengen over hoe fijn dat ik dit vond.

Het was vrijdag en eindelijk was daar dan de dag van de officiële opening van sportcomplex City Sport Veldhoven. Vanwege Corona en de bouw van de verbindingsgang naar de sporthal, was de officiële opening uitgesteld naar dit moment. De bouwketen zijn weg en de hekken om het pand verdwenen.
Van 16.00-19.00 uur was de opening op deze dag voor genodigden. Iedereen die bij de bouw van het zwembad en de verbindingshal was betrokken waren op deze middag uitgenodigd en ook velen waren aanwezig. Van de architect, het bouwbedrijf, de brouwer, de gemeenteambtenaren,  het personeel, tot zelfs de burgermeester.

Nadat ik iedereen welkom had geheten, was burgemeester Marcel Delhez de eerste die het van mij overnam om een woordje te spreken. Hij speelde mooi in op mijn woorden die ik in het begin had gezegd. Nadat ook de voorzitter van de stichting, de heer Jos Blatter zijn zegje had gedaan, was het de beurt aan de financieel directeur van bouwbedrijf Van Der Horst. Hij had niet zo heel veel meer te vertellen, maar wilde ons vooral dus dat mooie bedrag overhandigen. We gaan in de zomervakantie even rustig bekijken wat voor materialen we daarvoor aan gaan schaffen.

En toen was het zover, de officiële handeling om het bad te openen. Deze werd verricht door Inge Janssen (schoonspringster uit Veldhoven die tijdens de afgelopen zomerspelen maar liefst 5e werd!) en Fabian Schouten, het broertje van Eva Schouten die de naam heeft verzonnen van het sportcomplex. Zij lieten gezamenlijk een spandoek vallen en het personeel deed op hetzelfde moment de rolgordijnen naar het bad open. We zijn nu dus ook “officieel” open!
Na een rondleiding voor degenen die nog niet alles hadden gezien, was het tijd voor een hapje en drankje.

Als klap op de vuurpijl werd tijdens dit hapje en drankje ook nog het keurmerk Veilig en Schoon aan de voorzitter van de stichting uitgereikt. Deze merkte terecht op dat hij het mocht ontvangen, maar dat dit de verdienste was van het personeel. Zij hebben hier heel hard voor gewerkt en hij was dan ook zeer trots op deze mensen en de bouwers! Ook zij hebben uiteraard hun steentje bijgedragen aan de veiligheid van het gebouw.

De volgende dag hebben we vervolgens een zeer goed gevulde en actieve Open Dag gehad voor alle inwoners van Veldhoven. Ik kijk daarom dan ook terug op een zeer mooi weekend, met veel hoogtepunten en ook veel saamhorigheid binnen het team van City Sport Veldhoven. Zeker de Open Dag vinden wij voor herhaling vatbaar, ook omdat je een opening van een zwembad niet elk jaar kunt doen natuurlijk…. En nu op naar de zwem4daagse!