Een week vol zwemplezier

“Oki, Oki, Oki, zie je daar dat meisje met die zeemeerminstaart? En dan dat jongetje met zwemvest dat toch helemaal over de obstakelbaan heen gaat? Oh, en kijk daar, daar maakt iemand een salto vanaf de wipe out!” Ik kon mijn enthousiasme weer eens niet inhouden. Heel eerlijk, dat is ook wel het fijne als we ons verkleden als clowns en tijdens de zwem4daagse over de zwemzaal heen stuiteren als ongeleide pingpongballetjes.

Het was weer zover, de laatste week van de zomervakantie was aangebroken. Dit betekent voor ons elk jaar: tijd voor de zwem4daagse! Dit jaar voor het eerst in het nieuwe zwembad, dus ook geduldig afwachten hoeveel mensen de weg naar het zwembad gingen vinden. Dit jaar ook weer eens zonder beperkingen en vooral zonder reserveringen vooraf. Dat hebben we twee jaar verplicht moeten doen en was voor ons aan de achterkant heel veel werk. Superfijn dat nu iedereen alleen maar in hoefde te schrijven en vervolgens zelf kon kiezen op welk tijdstip dat ze de banen zouden komen zwemmen.

Nog meer nieuws: we hebben nu een extra bad waar ook de banen in gezwommen konden worden, het multifunctionele bad! Daar lag dan ook de obstakelbaan in, wat ervoor zorgde dat in het wedstrijdbad iedereen rustig de banen kon zwemmen, zonder al het enthousiasme van de kinderen die over die baan heen sjeesden.
En dit jaar was het voor het eerst dat kinderen zonder zwemdiploma mee mochten doen met de zwem4daagse! Voorheen ging dat niet, omdat we dan alleen het wedstrijdbad hadden. Met het multifunctionele bad is dat wel mogelijk en kunnen de kinderen op de obstakelbaan veel oefenen met de zelfredzaamheid en zwemvaardigheid in het water. Nog een extra pluspunt.

We waren dan ook zeer tevreden dat uiteindelijk maar liefst 322 mensen mee hebben gedaan aan dit evenement. Het is nog niet helemaal op het niveau van voor de Coronatijd, maar zoiets moet je ook weer op gaan bouwen. Onze doelstelling voor volgend jaar is om weer over de 400 deelnemers te gaan en wij denken dat dit zeker haalbaar is!
Oki en Doki kijken dan ook heel tevreden terug op een zeer gezellige zwem4daagse. Ze werden elke dag enthousiast begroet door veel kinderen en wilden maar wat graag met ze op de foto of video. Ook het thema van dit jaar was bijzonder, Ariël de kleine zeemeermin. Vanwege dit thema konden alle kinderen gratis een zeemeerminstaart lenen om lekker vrij mee door het water te zwemmen. Wat ons opviel was dat ook veel jongens hier zeer enthousiast gebruik van maakten, onze zeemeermannen dus!

Na een te warme zomer voor een binnenbad hebben we de zomervakantie met gezellig drukke middagen in de laatste week af kunnen sluiten. Een week vol heerlijk zwemplezier voor de kinderen, maar ook voor de ouders. We kijken met een goed gevoel terug en hebben nu al weer volop energie gekregen om de zwem4daagse van volgend jaar te gaan organiseren. Het thema is dan “Beach Party”, dus ook dan gaan we er een gezellig feestje van maken!