Vreemde eenden in de bijt

“Jeetje wat is het druk vandaag in de les! En ik zie ook veel mensen die ik niet ken.” Dat is niet zo raar, want deze week is het Nationale Sportweek. Een week waarin wij onze deuren open zetten (gratis meedoen) voor degenen die eens een keertje een beweegles mee willen draaien. Dus veel vreemde eenden in de bijt.

Dit houdt wel in dat het, gelukkig, in de les een stuk drukker is dan normaal. Dan is het aan ons om even een spetterende les neer te zetten. Dat spetteren neem ik soms nog wel eens letterlijk, haha. Ook deze les kon je bijna niet anders dan met natte haren weer naar buiten lopen. De sponzen deden voor mij het werk. Die moesten namelijk om en om boven het hoofd uitgeknepen worden! Maar als je je haren echt droog wilde houden, was dat natuurlijk ook mogelijk. Ik vraag me dan alleen wel eens af waarom deze mensen in het water gaan sporten. Als je niet wilt dat je haren nat worden, kun je volgens mij beter iets anders gaan doen… (maar ze zijn natuurlijk meer dan welkom)

Sport doet iets met je. Dat is de slogan van de Nationale Sportweek. Een week waarin alle (sport)verenigingen zijn/haar deuren open zetten, zodat men kan “proeven” welke sport ze het leukste vinden. Dit is bedoeld voor jong en oud natuurlijk. Wij doen ook elk jaar graag weer mee aan deze bijzondere week. Dat sport je fitter maakt weten we in principe allemaal. Maar het geeft je ook meer zelfvertrouwen. Het maakt je socialer. Sport verbroedert. Het creëert nieuwe vriendschappen.

Zeker dat laatste is in onze beweeglessen goed te zien. Zeker de mensen die met pensioen gaan zien dit ook als een wekelijks uitstapje. Weer even onder de mensen zijn, wat praten met andere beweeglessers en na het sportieve gebeuren ook nog gezellig met z’n allen een bakje koffie drinken. Die ochtend vliegt om voor de wat oudere mensen. Een hele mooie en gezonde dagbesteding natuurlijk.

Ik las gisteren ook op facebook dat een zwembad had geschreven dat mensen die veel zwemmen op hun 50e nog een “natuurlijke” leeftijd hebben van 30 jaar! Ik heb altijd al gedacht dat ik me 20 jaar jonger voelde, maar nu is dat dus bevestigd! Ik weet ook niet of dit nu echt wetenschappelijk is bewezen of dat ze dat maar opschrijven om nog meer mensen binnen te halen. Helemaal niets mis mee natuurlijk, want zoals al gezegd, sporten maakt je fitter. Volgens mij is daar nog nooit iemand slechter van geworden.

Een week dus met extra drukte. Hopelijk zijn het dan ook mensen die volgende week weer terug komen en de smaak te pakken hebben gekregen. In mijn groep werden ze in ieder geval ook door de rest goed ontvangen. En één ding is zeker, de gratis les hebben ze niet voor niets gekregen. Er is hard gewerkt in de les!