Carnaval

“Anton, Anton, Anton!” Daar liep ik vrolijk zwaaiend de zwemvloer op, druk bewegend om de beweeglessers ook aan het zwaaien en bewegen te krijgen op de muziek van Anton aus Tirol. In mijn lederhosen en met mijn alpenhoedje op. Jawel, het is weer bijna zover, de carnaval staat voor de deur!

In de week ervoor gaan wij bij het zwembad traditiegetrouw verkleed het water in en maken we daar weer een speciale les van. Dit jaar had ik voor een Oostenrijkse outfit gekozen, wat betekende dat ik ook de muziek hierop aan moest passen. Daar had ik dan wel even een voordeeltje aan, want er zijn heel wat après-ski nummers uitgebracht! Helaas zijn die meestal wel in een dusdanig tempo dat je in het water dat niet bij kunt houden. Dus op zoek naar de nummers met wat minder hoge beat en dan kom je al snel uit bij de Alpenzusjes, haha.

Het klinkt allemaal redelijk gemakkelijk en snel geregeld, maar er gaat stiekem toch best wel veel tijd zitten in het uitzoeken van de nummers. Je moet namelijk de beats van de nummers wel uit gaan tellen om te weten of het in het water mogelijk is.
Daarna ga ik dan bekijken welke bewegingen we erop gaan doen. Dat moet ook een beetje bij de nummers passen natuurlijk. Bij “Anton” hebben we lekker geskied, gelanglauft en in het tussenstuk als een dansmarieke rond gehuppeld. Een ander nummer was zeer geschikt om flink op de dijen te kletsen om vervolgens door te gaan naar inhaken en met bierglazen (plastic) te proosten met elkaar. Uiteraard zijn we de les geëindigd met een oerdegelijke polonaise, want ondanks dat het thema Oostenrijk was voor mij dit jaar, mag die natuurlijk niet ontbreken. Als een lange slinger vrolijk zwaaiend het zwembad door, mooier kon deze les niet afgesloten worden.

Het was in ieder geval weer een hele gezellig boel. Of iedereen hier nu van houdt of niet, in deze week ontkom je er bij ons niet aan! En ach, heb je nu echt een hekel aan carnaval dan kom je gewoon om lekker in beweging te blijven en je conditie te verbeteren, toch? Het is niet zo dat we zomaar wat doen in deze les, er wordt ook nog flink gewerkt!

Nu op naar de echte carnaval, waar ik bij dweilorkest De Vèrrekesblaos weer 4 dagen onder de pannen ben in Veldhoven en omgeving. De dag dat ik niet hoef te blazen (zondag) lopen we met de collega’s van het zwembad de optocht van Veldhoven mee. Allemaal komen kijken dus komende zondag! We hebben er echt wat leuks van gemaakt. Volgende week helaas geen column, dan ben ik nog even aan het bijkomen. Alaaf!