Mogen wij … ?

Een paar maanden geleden kwam collega Steffie, toen ook nog stagiaire, naar me toe en vroeg: “ik zie dat we op 25 februari een personeelsdag hebben, mogen wij …” Ik liet haar niet uitpraten en zei gelijk “Ja!”  Met daarna erachteraan “wat wil je vragen?” Ze wilde graag het avondprogramma met nog 2 andere collega’s in elkaar gaan zetten d.m.v. levend Cluedo. Ik was gelijk enthousiast. Niet alleen omdat we levend Cluedo zouden gaan doen (ik hou wel van spelletjes), maar vooral omdat ze uit zichzelf dit kwam vragen en wilde gaan organiseren!

Zo gezegd, zo gedaan, afgelopen zaterdag hadden we dus onze jaarlijkse personeelsdag. In de middag hebben we eerst de belangrijke zaken met elkaar besproken zoals de cijfers van het afgelopen jaar, acties die we aan de hand daarvan moeten gaan nemen, het toezichtplan, calamiteitenplan, schoonmaakplan, klachten en ongevallen, enz.
Vervolgens had ik zelf een soort speurtocht uitgezet door het zwembad waarbij in groepjes goed gecommuniceerd moest worden (anders wisten ze bijvoorbeeld niet waar ze naartoe moesten), maar onderweg ook goed gekeken moest worden naar vreemde voorwerpen en letters. Wat ze niet in de gaten hadden, was dat ze alle calamiteitenroutes aan het lopen waren. Hebben we dat stiekem ook nog even geoefend.

Na het eten begonnen we vervolgens met het levend Cluedo. Toch wel aardig gespannen namen de collega’s het van mij over. Nergens voor nodig, want ze hadden het prima in elkaar gezet! We werden weer in groepjes opgedeeld en met allerlei spellen konden we hints krijgen en uiteindelijk uit gaan zoeken wie er iemand had vermoord, waar dat het was gebeurd en op welke manier het gedaan was.

De spellen die ze bedacht hadden waren goed in elkaar gezet. Eerst werden we van hot naar her gestuurd om een aanwijzing te pakken te krijgen, moesten we een verhaaltje door vertellen aan elkaar, zaten we te kijken naar eendjes die overeen kwamen met andere collega’s, om daarna aan de hand van een Spaanse, Italiaanse en Zweedse tekst te raden welke liedjes ze bedoelden en uiteindelijk ook nog rare standjes aan het wedstrijdbad met elkaar uitvoeren. Uiteraard met maar 1 doel: een aanwijzing te pakken krijgen! Ze hadden er ook nog aan gedacht dat je soms even moest wachten, dus was er een fotohoek met allerlei attributen om jezelf te vermaken.

46e4fd44-25e9-4874-a2fd-7c48ea17ead6

Zo fanatiek als wij altijd zijn had ons groepje alle antwoorden goed! Yeah, gewonnen! Bij deze nogmaals dikke complimenten voor Steffie, Britt en Zoë voor een super leuke avond vol met plezier en vertier. Misschien moeten we jullie maar eens uit gaan lenen voor andere bedrijven om daar ook een personeelsdag op te vrolijken …. 😊