Natte vergadering

“Huh, waar komen jullie nu vandaan? Wij waren jullie al kwijt. Hebben jullie in het zwembad je vergadering gehouden?” Ik moest wel lachen, want hier was mijn collega van kantoor aan het woord. Vandaag stond een vergadering met de beweeglesinstructeurs op de planning, en ja, ditmaal hebben wij die inderdaad in het water gehouden!

Een vergadering in het water? Hoe doen jullie dat dan? We zitten een aantal keer per jaar met de beweeglesinstructeurs bij elkaar om wat oefenvormen te bespreken en te bekijken waar we ons nog in kunnen verbeteren. Ditmaal had ons hoofd beweeglessen Angela bedacht dat het wel eens zinvol was om in het water de oefeningen uit te voeren. We hadden allemaal van te voren een les gemaakt met verschillende materialen en vandaag deed iedereen 10 minuten van zijn les aan de rest “geven”.

Zet 8 instructeurs bij elkaar in het water en op de kant en je hebt een feestelijke natte vergadering! Het is ook wel eens goed om van elkaar te zien op welke manier je lesgeeft. Je hebt toch allemaal je eigen stijl en energie. Waar de één een beetje snel door de oefeningen heen ging (wij weten per slot van rekening waar we mee bezig zijn, dus kan dat ook), zorgt de ander ervoor dat we steeds weer die glimlach op ons gezicht moeten toveren. De volgende zorgt door de variatie in de opdrachtvorm (dus niet in de oefening zelf) dat je met je tong op je schoenen ligt en een laatste zorgt met zijn woorden dat je sowieso lachend het water uitkomt. Kortom: verschillende stijlen, verschillende belevingen waar we allemaal weer iets van elkaar hebben kunnen leren en opsteken.

De eeuwige discussie of je nu in het water les moet geven of op de kant hebben wij bij ons losgelaten. Je doet waar je jezelf het beste bij voelt of wat het beste bij de doelgroep past. Soms hebben we zoveel klanten in het water liggen dat zelf erbij inspringen nog geeneens een optie is. Persoonlijk vind ik het fijner om in het water les te geven, al is het alleen maar om zelf ook wat af te koelen. Ik wissel het regelmatig af met op de kant staan en in het water, naar gelang mijn oefenvormen. Het voordeel als je in het water staat is dat je voelt wat je klanten ook voelen, het nadeel is dat je niet iedereen heel goed kunt zien en direct kunt corrigeren op de houding.

Deze vergadering stonden wij dus in ieder geval allemaal in het water en dan kunnen we het natuurlijk niet laten om ook even in elkaars vaarwater te zitten, elkaar nat te spetteren, onder water te duwen of in de knoop te komen met elkaar met de materialen die we op dat moment vasthouden. Tja, als je het kind in jezelf in het water niet boven kunt laten komen, kun je beter stoppen, toch? 😅 Kortom: voor de sfeer binnen een team is het misschien wel verstandig om altijd in het water te vergaderen! Dus lees je dit nu en wil je op een originele manier een vergadering organiseren, denk dan even aan ons! Wij zullen jullie met open armen ontvangen.