Ben jij toe aan een echte uitdaging?

Dan is de Swim Run Swim iets voor jou! Dit evenement wordt gehouden op zaterdag 6 mei 2023 vanaf 14.00 uur in en rond City Sport Veldhoven.

Wat houdt dit in?

Tijdens de Swim Run Swim is het de bedoeling dat je in het zwembad gaat zwemmen, daarna trek je snel je hardloopspullen aan en sprint je het zwembad uit. Je gaat vervolgens hardlopen om goed bezweet weer terug te komen bij het zwembad. Hier trek je je hardloopspullen weer uit en duik je het water weer in voor nog wat baantjes om vervolgens moe, maar voldaan, het water uit te komen: je hebt het gedaan! Je hebt de swim run swim tot een goed einde gebracht.

Hoeveel meter moet ik zwemmen en hardlopen?

Voor volwassenen (vanaf 17 jaar):

  • 500 meter zwemmen + 5 kilometer hardlopen + 500 meter zwemmen
  • Starttijd 14.00 uur

Voor kinderen (tot 17 jaar)

  • 250 meter zwemmen + 2,5 kilometer hardlopen + 250 meter zwemmen
  • Starttijd 15.00 uur

Je mag als individu meedoen, maar je mag ook in estafette-vorm de onderdelen doen met meerdere personen. Je schrijft je dan in als een team  (meld bij de opmerkingen of je de volwassen of kind afstand meedoet, dit i.v.m. de starttijd). Bijvoorbeeld: een persoon zwemt, een ander loopt en weer een ander zwemt de laatste meters (met 2 personen mag ook).

Wat verder nog?  

Dit evenement wordt georganiseerd in een sportieve recreatieve sfeer, meedoen is belangrijker dan winnen! Uiteraard ligt er voor elke deelnemer op het einde een leuk aandenken klaar.  Dit betekent dus ook dat wij geen tijden bij gaan houden en op het einde ook geen prijzen uit gaan delen voor de eerste 3 deelnemers die binnen komen. Het is een recreatief evenement voor iedereen.

De Swim Run Swim is jouw eigen uitdaging die je in kunt vullen zoals je zelf wilt! Wacht niet langer en schrijf je nu in: inschrijven volwassenen en team of inschrijven kind

Het evenement  wordt gehouden in en rond City Sport Veldhoven. Het zwemmen zal gebeuren in het wedstrijdbad (25 meter lang) en het hardlopen rond het Breeveldpark wat voor het zwembad ligt. Je hoeft dus niet door heel Veldhoven te lopen, we zetten voor het zwembad een hardlooprondje uit wat meerdere malen gelopen moet worden. Wel zo leuk ook voor het publiek die je constant kan aanmoedigen.

De kosten.

Niet geheel onbelangrijk volgen hier de kosten voor deelname:

Volwassen                                     € 15,-

Kids                                                 € 7,50

Team (volwassen of kinderen) € 15,-

Let op! Als je je inschrijft als een team, schrijf je dan 1x in met je teamnaam! Ga niet 3x inschrijven, want dan moet je ook 3x de kosten betalen. Zet bij de opmerkingen of je de volwassen afstand of de afstand voor de kinderen in teamverband gaat doen.

Er mogen maximaal 30 deelnemers per tijdsblok mee doen. Bij meer inschrijvingen start er nog een volwassen serie om 16.00 uur.

Alle deelnemers krijgen in de week voor het evenement nog een mail met de laatste informatie.

De voorbereiding. 

Het is belangrijk om van te voren wel enige traininsgarbeid te verrichten. Gemiddeld genomen zal iemand die regelmatig zwemt en hardloopt een klein uurtje nodig hebben om alles te volbrengen. Mocht je weinig sporten, dan raden we aan nu gelijk te starten met trainen! Kijk op de openingstijden op de button hiernaast wanneer wij geopend zijn voor het banen zwemmen. Begin ook nu al met kleine stukjes hardlopen, zodat je op zaterdag 6 mei de kilometers ook in een vast tempo vol kunt houden. Wij zeggen dus: KLAAR  voor de START          AF!

Op de dag zelf zullen er vrijwilligers klaar staan om je te helpen met alle voorbereidingen. De organisatie zorgt voor kratjes om je kleding in te leggen die je graag wilt wisselen. Je kunt je ook omkleden in de kleedlokalen, maar dit is wel om uiteraard. Zorg dus voor hardloopkleding die gemakkelijk over je badkleding aan getrokken kan worden en ook weer gemakkelijk uitgedaan kan worden.

Mocht je na al deze informatie toch nog vragen hebben, dan kun je mailen naar Angela: [email protected]

Het goede doel.

“Zieke kinderen voelen zich beter met hun ouders, broertjes en zusjes in de buurt. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind. Want als je hele wereld op de kop staat door ziekte of zorg, is als familie bij elkaar zijn het belangrijkst”.  Het goede doel wat centraal staat tijdens de Swim Run Swim is het Ronald McDonaldhuis (ook in Veldhoven naast het Maxima Medisch Centrum).

Je kunt je als deelnemer laten sponsoren voor de hele Swim Run Swim of per onderdeel door je familie en/of kennissen.  Uiteraard is dit geheel vrijwillig en geen verplichting. Meer informatie en een sponsorbrief ontvang je na je inschrijving.