Koningsspelen 2.0

“Jeetje, hoe doe je dat toch weer elke keer! En wat hebben we gelachen en ook nog eens flink moeten werken vandaag in het water”. Hier spreekt een klant die bij mij de beweegles meedoet. Het is dinsdag voor de Koningsspelen en ik vond het wel leuk om ook tijdens deze les onze Koning in het zonnetje te zetten. De Koning heeft deze spelen bedacht om iedereen wat meer in beweging te krijgen, waar ik hem overigens hartelijk voor bedank. Daar het vaak alleen voor kinderen op de basisschool wordt georganiseerd, vond ik het nodig om mijn beweeglesklanten ook op een leuke les te trakteren. In deze column een verkorte versie van de beleving van deze les.

Na een lekkere warming-up was het dan zover. We gingen de Koningsdag van voor naar achter beleven. Wat doe je dan als eerste op deze dag? Van alles werd er geroepen, behalve “opstaan”. Zonder dat kan de dag niet beginnen, en de trend was wel gelijk gezet. 😀 Opstaan dus, van de trap aflopen en een ontbijtje naar binnen werken met allerlei beweegvormen in het water en met een variatie in tempo. De relax-man, de normal-man en de stress-man. De eerste had een lekkere vrije dag en deed alles op zijn gemak, de tweede was ook vrij maar wilde met zijn gezin er ook op uit trekken en de laatste was uiteraard weer eens te laat opgestaan en had afspraken gepland die hij op dat moment al bijna niet meer na kon komen!

Tussen alle serie oefeningen door ging heel de groep langs de kraampjes (oranje pylonnen met een oefening) op de vrijmarkt. Na 1 rondje was het weer opletten geblazen voor de volgende serie. We fietsten vrolijk naar de vrijmarkt om ons door de menigte heen te worstelen en uiteindelijk na een zoektocht bij een terrasje neer te ploffen. Dat dachten ze natuurlijk, maar niets was minder waar, want ze moesten weer snel langs alle kraampjes gaan rennen.

Uiteraard gingen we hierna op de klanken van Kinderen voor Kinderen het beweeglied van 2023 uitvoeren. Allemaal goed lachen voor de Koning en let op de uitvoering, wel even helemaal gelijk meedoen met z’n allen natuurlijk! Oh en niet vergeten, hierna de laatste kraampjes ook nog even meepikken, wie weet vind je dan net dat ene hebbedingetje waar je naar op zoek was.

Gelukkig en tevreden zijn we vervolgens naar huis gefietst. Toeval bestaat niet, maar sjongejonge wat een geluk, we kwamen de Koning en Koningin onderweg nog een keer tegen! Snel even zwaaien met z’n allen. Uiteindelijk zijn we allemaal moe maar voldoen meerdere malen over de drempel van het huis gestapt om tevreden op de bank neer te ploffen.

Het was weer een heerlijke dag geweest. Nu hopen dat we het komende donderdag allemaal in het echt na kunnen gaan spelen met een lekker zonnetje hoog aan de hemel. Ik wens iedereen heel veel plezier met deze bijzondere feestdag.