Zwemmen en rennen

“Wat ontzettend leuk om te doen en complimenten voor jullie organisatie!” Aldus een deelnemer van de Swim Run Swim afgelopen zaterdag. Voor Corona hebben we 3x een mini-triathlon georganiseerd met spinbikes. Om de kosten te drukken en het voor onszelf ook wat gemakkelijker te maken hebben we dit jaar gekozen voor de organisatie van de Swim Run Swim.

Om 12.00 uur liepen mijn collega en ik al buiten om het loopparcours voor het zwembad af te zetten met lint. De lucht was blauw, de zon scheen heerlijk en de temperatuur was perfect voor dit evenement. Ons humeur was dan ook in opperbeste stemming. Ondertussen waren andere collega’s binnen al hard aan het werk om alles op te bouwen. De start was namelijk om 14.00 uur en voordat je het weet is het zover.

Om 13.00 uur hebben we met het personeel nog een korte briefing gedaan en de laatste puntjes op de i gezet. Wij waren er klaar voor, laat de deelnemers maar komen! En die kwamen ook al voor 13.30 binnen gedruppeld. De een lekker ontspannen met een lach op het gezicht, de ander wat meer gespannen. Laat ik ook even duidelijk zijn: het gaat hier om een recreatief evenement, geen wedstrijd! Wij willen juist dat iedereen op zijn of haar tempo en manier kan sporten en bewegen. Het is een bewuste keuze geweest om het competitie element eruit te halen en dat vonden de deelnemers van deze jaargang bijzonder fijn. We kregen zelfs te horen dat dit voor hen de reden was om hieraan mee te doen.

Na een korte uitleg klonk rond de klok van 14.00 uur het startsignaal en dook iedereen met veel enthousiasme het water in. Er deden 2 kinderen mee die maar de helft moesten volbrengen, dus na een minuut of 7 ging de eerste deelnemer al in looppas naar buiten. Niet lang daarna de eerste volwassene, die de 500 meter zeer snel had gezwommen! Naar mate er meer mensen naar buiten liepen verplaatsten ook de toeschouwers zich naar buiten.

Na het lopen van de rondjes (5 kilometer) ging iedereen weer in looppas door de voordeur naar binnen om de laatste 500 meter te zwemmen. De eerste deelnemer van de halve afstand was op dat moment al gefinisht!
Zoals ze een voor een binnen kwamen gedruppeld voor de start, druppelden ze nu een voor een richting de finish. Die hadden we half op de kant en in het water gelegd, zodat er ook echt iets aangetikt kon worden. Moe, maar vooral tevreden over wat ze zelf gepresteerd hadden, was iedereen binnen het uur klaar met de Swim Run Swim. Na de douche werd er vervolgens onder het genot van een drankje in onze horeca nog even nagepraat en kwamen de stoere verhalen al weer naar boven uiteraard. De ergste vermoeidheid was eraf.

Het was voor ons weer een zeer bijzonder leuke en prettige ervaring om dit te organiseren en het is zeker voor herhaling vatbaar. Hou ons dus goed in de gaten, want volgend jaar rond dit tijdstip zal de Swim Run Swim wederom op de planning staan. We gaan dan eerder beginnen met de voorbereidingen en aankondigingen, zodat we wellicht 2 of 3 sessies vol gaan krijgen. Mocht je na het lezen denken: “joh, dat is ook wel iets voor mij”, dan begin alvast met de training! Mocht je willen leren borstcrawl zwemmen, dan geven wij op dinsdag- en donderdagochtend hier training en les in.

Tot ziens in ons mooie zwembad!