Lief

In een redelijke haast liep ik naar de kleedlokalen om de kinderen van de zwemles op te halen. Als je al een hele dag aan het werk bent is er soms ook al het een en ander gebeurd op de werkvloer, voordat je les gaat geven. Dit is uiteraard ook het geval bij de kinderen die na schooltijd gelijk door moeten naar de zwemles. Iedereen reageert hier natuurlijk anders op. Ook bij ons is de ene dag anders dan de andere dag. Deze dag was ik dus vooral gehaast door wat onverwachte zaken op de werkvloer en dan is het soms even lastig “schakelen”.

De eerste die ik op dat moment tegen kom is Theo. Theo is iets ouder dan de rest van mijn groepje. Ik begroet hem en het eerste wat hij tegen mij zegt is: “Juffrouw, ik vind jou lief”. Dit doet hij vol overgave en hij geeft me ook gelijk een dikke knuffel. Mijn hart smolt en alles wat er die dag gebeurd was, was in 1 seconde door deze actie vergeten. Een paar tellen later komt mijn stagiaire ook erbij en hij herhaalt zijn woorden nog een keer voor haar. “Ja hee,” zeg ik met een grote glimlach “nu voel ik me iets minder speciaal als je dat ook tegen haar zegt”. Snel draait hij naar mij toe en geeft mij nog een knuffel. Heerlijk joch.

Het is bijzonder dat zo’n kind je in 1 seconde alles van een hele dag kan doen vergeten, niet? Dat is ook wel een van de redenen waarom ik nog steeds met veel plezier elke week lesgeef aan kinderen. Dit soort momenten halen het beste in je naar boven, geven je een stukje waardering voor hetgeen waar je al wekenlang met deze kinderen mee bezig bent en een teken dat je een goede band op hebt gebouwd. Hij zegt het uiteraard niet elke week, maar je kon goed merken dat dit recht uit zijn hart kwam. Op deze dag was dit ook echt wat ik even nodig had. Zou hij het wellicht hebben gezien doordat ik nogal gehaast de kleedruimte binnen kwam? Ik heb het hem niet gevraagd.

Zijn actie zorgde er overigens voor dat een paar andere kinderen van mijn groep ook spontaan een knuffel kwamen geven. Wat er verder ook in de les nog zou gebeuren, mijn dag was toen al goed natuurlijk. Het gevolg was overigens dat iedereen zeer enthousiast was in de les, ze allemaal goed luisterden en ze veel plezier hadden in het uitvoeren van de opdrachten.

Ik probeer zelf altijd een bron van inspiratie en motivatie te zijn voor de kinderen die ik lesgeef. Die eer geef ik met veel liefde en plezier dit keer aan Theo! Bedankt voor deze actie, ik zal me dit nog lang blijven herinneren.

 

P.s. de namen in mijn stukjes zijn niet de werkelijke namen van kinderen.