Schip ahoy!

Met een piratendoek over mijn hoofd en een ooglapje over mijn oog liep ik naar de doucheruimte om de kinderen op te halen. Ik was al helemaal in mijn rol. “Schip Ahoy landrotten. Ik ben kapitein Roodbaard en ik ga jullie meenemen naar mijn eiland. Ik heb jullie hulp nodig! Komen jullie mee?” Vol enthousiasme liepen de kinderen achter mij aan naar de zwemzaal.

Dit was de eerste van de 4 piratenlessen die ik zou gaan geven. Aan het bad las ik voor uit een oude brief. De kapitein was beroofd en heel de schatkist was leeg! Eén kind mocht de schatkist openmaken om te zien of dit ook echt zo was. En jawel, helemaal niets zat er in de kist. Maar niet getreurd, de landrotten (zwemleskinderen) konden voor de kapitein goudstukken en diamanten gaan verdienen. Aan het einde van de 4 lessen moesten er dan wel minimaal 80 goudstukken en diamanten in de schatkist zitten.

Door middel van allerlei piraten oefeningen verdienden de kinderen de afgelopen weken goudstukken en diamanten. Hierbij werden ze op hun eigen (zwem)niveau uitgedaagd om een stukje meer te doen dan normaal. Jullie raden het al, voor een diamant werd alles op alles gezet! De kinderen die nog niet onder water durfden met het gezicht, deden dit nu ineens wel. Degenen die nog niet van een boot durfden te vallen of door een wak durfden te zwemmen, deden nu hun uiterste best. Op het einde lag namelijk die diamant die in de kist gedaan moest worden. Het was dus nog niet eens helemaal voor zichzelf, het was voor de hele groep!

In de laatste les mochten alle landrotten aan hun ouders laten zien door middel van een parcours dat ze echte piraten waren geworden die de woeste zee konden doorstaan, onder water konden zwemmen, als een piraat in het water konden springen, kanonskogels door gaten konden mikken en uiteraard ook supergoed konden zwemmen. Gelukkig hadden ze na de vierde les voldoende goudstukken en diamanten verzameld om het felbegeerde Piratendiploma in ontvangst te nemen samen met een lekker chocolade goudstuk.

Het was een mooie reis met deze landrotten die getransformeerd zijn naar piraten. Ik ben ontzettend trots op wat ze in 4 weken tijd zelf hebben bereikt en hoe ze boven zichzelf uit zijn gestegen. Wat een fantasievorm al niet kan doen, met een stuk beleving vanuit mijzelf uiteraard. Je zult het zelf ook even aan moeten zwengelen en in je rol blijven, maar dat is voor mij geen probleem. Op naar een volgend thema, ik heb de smaak te pakken, maar moet nog wel even bedenken welk thema het gaat worden … 😅