We gaan weer van start!

Nu zullen jullie misschien denken “huh? Jullie zijn toch 2,5 week geleden alweer gestart?”. Dat klopt helemaal. Waarom ik dan deze titel heb gekozen? Na de eerste paar weken opstarten beginnen bij ons ook de personeelsbijeenkomsten, herhalingsbijeenkomsten EHBO, zwemmend redden e.d. weer. De agenda’s lopen dus ook weer aardig vol momenteel.

De eerste bijeenkomst was met de beweeglesinstructeurs afgelopen maandag. We zijn met z’n allen lekker in het water gedoken (ik met een bommetje overigens 😅). Wat is er nu beter dan gelijk in de praktijk datgene te doen wat we tijdens de beweeglessen uit gaan voeren? We hadden deze middag verschillende materialen op het programma staan die we “uit gingen proberen”. Uiteraard hebben we de materialen al lang, maar zo met z’n allen heeft er altijd wel iemand een oefening die een ander nooit heeft gedaan. Zo ook met de stokken. We kwamen tot de ontdekking dat wanneer we de stokken rechtop op de bodem zetten we daar heel leuke oefeningen mee konden verzinnen. Het begon als een geintje dat we gingen paaldansen, maar ondertussen “ontdekten” we steeds meer. Voor de buikspieren zijn hier zeer nuttige oefeningen uitgekomen. Wil je weten welke? Kom dan een keertje meedoen met een les en dan komen de stokken vanzelf een keer voorbij! Ik ga ze in ieder geval snel in mijn les uitproberen.

De volgende bijeenkomst voor het voltallige personeel is vanavond. Twee keer per jaar nemen we onze vaste agendapunten door en bekijken we waar we staan, maar vooral waar we naartoe moeten. Ook voor vanavond hebben we een mooi programma in elkaar gedraaid. Ik kan daar nu nog niet zoveel over vertellen, omdat ik dan het een en ander ga verklappen. Voor de zomervakantie heeft iedereen een brief gekregen waar alvast een tipje van de sluier werd opgelicht en die een belangrijk rol gaat spelen. Vanavond gaan we met deze brief verder en gaat het in ieder geval een interactieve vergadering worden waar we hopelijk nog lang profijt van gaan hebben.

Ondanks dat de agenda’s vol lopen met dit soort bijeenkomsten vinden wij het ook heel belangrijk om dit te doen. Het is waardevol om bij elkaar te zijn en zaken met elkaar te bespreken, maar ook om het samenzijn. Zeker met de praktijk bijeenkomsten zijn we (vooral ik) vaak een stelletje kinderen die met het water aan het spelen zijn. Er wordt gelachen en gedold en soms ook serieus gedaan. Dat houdt de sfeer er lekker in en dat is iets wat in deze tijd heel belangrijk is om je personeel bij je te houden. Tevens komen mensen bij een leuke enthousiaste instructeur ook eerder weer terug om zich uit te sloven in het water. 😉 Win win situatie …