Gelukkig en blij

“Ik heb jullie nu 3 opties gegeven qua oefenvormen. Er zit er vast één tussen waar jullie gelukkig en blij van worden, toch?” Het is dinsdagochtend en ik ben druk bezig met mijn beweegles in het multifunctionele bad. Na een weekje waarin er door vakantie en ziekte niet zo heel veel mensen waren, was nu de groep weer lekker gevuld.

Na mijn opmerking moest iedereen glimlachen en de trend voor deze les was gezet. We waren ondertussen flink bezig met wat oefeningen in het water. Aangezien ik een gemêleerd gezelschap in het water heb liggen, roep ik vaak ook wat varianten voor degenen die het tempo niet bij kunnen houden of gewoon door beperkingen de oefening niet of maar half kunnen doen. “Lukt het niet met je armen om mee te doen, dan doe je alleen je benen. Lukt het niet om met je benen mee te doen, dan gebruik je vooral je armen. Lukken je benen en armen niet? Dan weet ik niet wat jullie hier nog doen in het water!”. Hoppa, iedereen lag in een deuk. “Zolang jullie er maar gelukkig en blij van worden, vind ik alles prima”. Big smile op mijn gezicht.

Deze groep is gewend aan mij en ik ben gewend aan mijn groep, wel zo prettig natuurlijk als je elkaar elke week ziet. Ik kan dan ook best veel roepen in de les, wat ik niet zo snel bij een groep zou doen waar ik inval voor een collega. Mijn groep wil ook altijd hard werken en ik zorg daar met liefde en plezier elke week weer voor, want ik wil natuurlijk dat iedereen weer gelukkig en blij uit de les komt.

In deze les had ik als variatie ons rad gebruikt. We gingen in verschillende series steeds 2 oefeningen doen waarvan 1 de kleur geel kreeg en de andere de kleur rood. Het was altijd een buikspieroefening en een been/arm combinatie oefening. Nadat we de 2 oefeningen even geprobeerd hadden mocht iedereen om de beurt aan het rad draaien. Op de kleur waar de wijzer bleef hangen gingen we die oefening doen. Zij bepaalden dus met het draaien van het rad (geluk of ongeluk) welke oefening we gingen of bleven doen. Soms tot flinke hilariteit omdat we al 3x achter elkaar dezelfde kleur hadden gedraaid en dan begin je toch aardig te verzuren.

“Hee Minette, de wijzer staat precies tussen 2 kleuren in op blauw!” aldus een klant. “Dan mag jij kiezen welke kleur het gaat worden, zolang wij er maar blij en gelukkig mee zijn”. Ja, de lachspieren werden deze les weer flink getraind. Uiteindelijk mocht natuurlijk iedereen een keertje aan het rad draaien. Aan het einde van de les even checken: “iedereen heeft nu toch gedraaid hè?” Ik kreeg in koor een instemmend “ja” te horen. “Gelukkig”, zei ik “het laatste wat ik wil is dat er zo meteen iemand heftig teleurgesteld naar huis gaat omdat hij of zij niet aan het rad heeft mogen draaien. Dat moet ik natuurlijk voorkomen. Ik wil dat jullie alleen maar gelukkig en blij het water uit gaan ….” 😂