Drukte in het najaar

Terwijl de herfstbladeren en de regen nu toch echt gaan vallen, neemt op het zwembad de drukte toe, iets wat we alleen maar toejuichen natuurlijk! Het is vaak geen weer om buiten nog iets te doen, dus wat is er dan leuker en gemakkelijker om even een plons te gaan nemen in het zwembad? Het enige nadeel … je wordt er ook nat van!

De komende maanden staan er weer diverse activiteiten op het programma voor jong en oud. Te beginnen komende zaterdag (28 oktober) met de fitdag voor de wijken Cobbeek en d’Ekker. Op deze dag kunnen inwoners van deze wijken meedoen met de Max Vitaal 50+ test. In de sporthal kun je verschillende testen doorlopen en in de hal van City Sport Veldhoven staan diverse beweeg- en sportaanbieders om te bekijken welke vorm van bewegen bij je past. Uiteraard zullen wij er ook staan en kun je bekijken wat we je allemaal te bieden hebben. Dat is overigens best veel, voor ieder wat wils.

Op woensdag 1 november mogen we weer de Kick Off van Sjors Sportief verzorgen! Alle kinderen van de Veldhovense basisscholen kunnen zich hiervoor aanmelden. Een heerlijke middag sporten en bewegen voor de jeugd. Voor de jongere kinderen is er van alles te doen in de sporthal. Voor de oudere kinderen (groep 5 t/m 8) met een zwemdiploma zal ons wedstrijdbad weer omgetoverd worden tot een zwemplezierspeeltuin met allerlei wipe out onderdelen, drijfvlotten, matten, enz. Aanmelden voor deze activiteiten is verplicht en kan via Bredeschool Veldhoven.

Na de herfstvakantie gaan we ook voor 2 middelbare scholen sportoriëntatie lessen verzorgen op verschillende dagen. Zowel leerlingen van het Sondervick College uit Veldhoven als het Montessori College uit Eindhoven gaan bij ons 6 lessen in het water volgen. Aangezien deze leerlingen al in het bezit zijn van een zwemdiploma, hebben we een leuk programma voor ze samengesteld met o.a.: hoe red je iemand uit het water, snorkelen, survivalzwemmen, waterpolo, parcours zwemmen, enz.

Zo zie je dat we buiten onze normale dagelijkse gang van zaken nog veel meer doen in het zwembad. We proberen op deze manier ook overal in beeld te blijven, maar vooral ook meer personen aan het sporten en bewegen te krijgen op een leuke manier. Tot snel!