Speciale les

Whooohooo, de spookjes vliegen je om de oren deze dagen! Het is (bijna) Halloween en dan staan bij mij de lessen ook in het teken van dat thema. Speciale lessen dus, met speciale oefeningen, special effects, speciale aankleding en verkleding.

Hoe ik dit dan allemaal doe en bedenk? Ik begin altijd met het maken van een lijstje van alles wat met het thema heeft te maken. Ik schrijf dan woorden op die bij me opkomen en die verband houden met dat thema. Vervolgens ga ik kijken wat voor oefeningen ik kan verzinnen die dan weer met die woorden te maken hebben.

Tijdens de beweegles ben ik begonnen met het lopen als een spin. Dat is bij mij dan met de schouders onder water, de armen uitgespreid alsof het ook poten zijn, goed laag bij de grond blijven en zonder steeds omhoog te komen je verplaatsen naar links, rechts, voor en achter. Doordat je goed je knieën moet buigen en van tevoren niet weet welke kant ik ga roepen is dit een lekkere oefening voor je bovenbenen. We laten de spinnen achter ons en gaan nu bewegen als een zombie. Binnen een paar seconden stond iedereen wazig voor zich uit te kijken met de armen boven water en afhangende handen. Maak er nog wat rare geluiden bij voor de special effects en we hadden zo in een scene van de Walking Dead mee kunnen doen! 😀

Bij de volgende bewegingen gingen we een hele zware pompoen vasthouden en van links naar rechts door het water bewegen. We deden hier uiteraard ook net alsof, wat overigens sowieso al voor spierspanning zorgt. De pompoen van boven je hoofd hard naar beneden gooien was overigens de favoriet bij een aantal mannen van de groep. Hier kwamen de spetters uiteraard weer hoog boven het water uit.

We waren al weer aardig wat minuten onderweg met deze oefeningen, waardoor ik zelfs nog keuzes moest gaan maken met mijn oefeningen. Ik had natuurlijk weer veel te veel bedacht. Als eerste nog maar even een heks nadoen die op een bezemsteel bochten van links naar rechts vliegt. De handen waren voor het lichaam in elkaar gevouwen (hier zat de bezemsteel in) en vervolgens was het flink door het water heen bewegen met de armen. De benen moesten natuurlijk ook nog even extra getraind worden, dus zo nu en dan moest een wolk vermeden worden door een grote sprong omhoog.

Als laatste kon het spook natuurlijk niet achter blijven. Onder een luid “whoohoo” vloog iedereen met gestrekte armen door het water heen. Geweldig! Heerlijk het enthousiasme van mijn beweeggroep die gewoon helemaal in mijn beleving van de les meegaan. Zo zie je dat je met een grote fantasie, goed doordachte oefeningen aansluitend op het thema, een bijzonder leuke les kunt bouwen. Dit thema heb ik uiteraard ook doorgevoerd in mijn zwemlessen, want ook de kinderen vinden dit altijd geweldig. Daar is het overigens normaal dat ze in mijn fantasie meegaan, omdat zij zelf ook een heel levendige fantasie hebben op die leeftijd. 😉