Puzzel

“Hee juf, kom eens even hier”. Trouw als ik ben loop ik naar hem toe. “Dank je wel voor het komen en goede reis terug!” Hij straalt van oor tot oor en moet uiteraard hard lachen. Wie het Sinterklaasjournaal heeft gevolgd, weet dat hij Malle Pietje nadeed. Dé grap onder alle kinderen op dit moment (maar ook bij mij vanaf toen …). Ik moest er uiteraard ook hartelijk om lachen, al was het alleen al om zijn stralende voorkomen.

Afgelopen zaterdag ging ook bij mij thuis de t.v. om 12.00 uur aan om te kijken naar de intocht van Sinterklaas, dit tot groot vermaak van mijn puberzoons uiteraard. Maar ja, als je lesgeeft moet je dit wel ongeveer elke dag volgen om op de hoogte te zijn van wat er allemaal gebeurt. Zoals elk jaar was het ook dit jaar weer spannend of de Sint dan toch echt wel op de goede plaats aan zou komen. Hij was namelijk al wel in Nederland, maar stuurde de boot een andere kant op.

Gelukkig werd snel duidelijk dat hij samen met de Pieten toch weer richting Gorinchem aan het varen was en was het feest weer compleet toen hij zijn voet aan wal zette. Ook bij mij beginnen mijn hersenen dan weer overuren te draaien om te bedenken wat ik de komende zwemlessen ga doen. Mijn idee werd op deze zaterdagmiddag dan ook geboren. Mede door het feit dat ik erachter kwam dat een van mijn lessen precies op 5 december valt.

Ondertussen heb ik al een flinke brief op rijm geschreven die van Sinterklaas afkomt. Deze heb ik gisteren aan de kinderen voorgelezen. In de brief staat beschreven dat de kinderen de komende weken puzzelstukken kunnen verdienen. In de laatste les dienen ze met de stukken de hele puzzel te maken en kunnen ze zien waar de Pieten de zak met cadeautjes heeft verstopt in het zwembad.

Om de puzzelstukken te verdienen heb ik vervolgens voor elke les oefeningen bedacht die te maken hebben met Sinterklaas, Piet, Ozosnel, daken, schoorstenen, wortels, schoenen, cadeautje, chocolade letters, pepernoten, enz. Gisteren hebben de kinderen al een heel vaardigheidsparcours moeten overwinnen. De Pieten moeten namelijk ook elke dag over daken rennen met allerlei obstakels. Dan kun je dat maar beter goed oefenen natuurlijk. Vervolgens hebben ze ook nog cadeautjes in een schoorsteen geworpen en cadeautjes netjes op moeten stapelen.

Op deze manier weet ik zeker dat ik tot en met 5 december zeer gemotiveerde kinderen in de les heb zitten. En ja, de kinderen zijn rond deze tijd wat drukker, dan kun je ze dus het beste maar goed gemotiveerd aan het zwemmen zetten. Een win win situatie zou ik zeggen. Uiteraard zit er straks in de zak wat lekkers en een mooi Pietendiploma, die mag natuurlijk niet ontbreken. Op naar de volgende 2 lessen!