Hop hop hop

Jaaaa, het was eindelijk zover: dinsdag 5 december! Alle kinderen hebben uiteraard al lang naar deze datum uitgekeken, maar ook de mensen van mijn beweegles vroegen al een paar weken geleden of ik een speciale les op deze dag ging geven (ze kennen me een beetje zullen we maar zeggen). Uiteraard kan ik dit niet voorbij laten gaan zonder iets speciaals met de lessen te doen.

Vandaag dus extra aandacht voor de beweeglessers. Ze kwamen nog net niet huppelend als Ozosnel binnen, maar toen ze mij zagen werden ze gelijk al enthousiast! Ik had me uiteraard als Piet verkleed, om gelijk bij binnenkomst al een lach op het gezicht van iedereen te toveren. Het leuke van Piet is dat hij altijd alles kan maken en vooral al stuiterend over de zwemvloer rondloopt. Ik kan je vertellen dat dat mijn tweede natuur is, dus ik hoef daar nog geeneens moeite voor te doen, stuiteren heb ik heel de les gedaan! 😀

Na een lekkere warming-up op de klanken van de Club van Sinterklaas was het tijd om echt met de les te beginnen. Alle oefeningen stonden in het teken van Sint en Piet. Ik had steeds series van 3 oefeningen verzonnen, die afgewisseld werden met oefeningen die dwars door het bad uitgevoerd moesten worden. Ze hadden steeds 2 minuten de tijd om cadeautjes in de schoorsteen te werpen, een schoorsteen te bouwen, muntjes op verschillende plaatjes neer te leggen en kaartjes om te draaien om te kijken hoeveel cadeautjes ze aan de andere kant moesten gaan halen. Dit was dus de rode draad door mijn les heen.
Uiteraard stonden mijn serie-oefeningen ook in het teken van het thema, dus hebben we nog over de daken gesprongen, pepernoten geworpen, gezwaaid naar de Sint, gebalanceerd over de daken en uiteraard op Ozosnel gereden! Dit tot grote hilariteit van de groep.

Ik besef op dat moment ook altijd weer hoe ontzettend belangrijk het voor deze doelgroep is om hiermee bezig te zijn. Plezier hebben, spelletjes spelen, in contact en verbinding zijn met elkaar en uiteraard mij uitlachen om de rare oefeningen die ik weer verzonnen heb. Het is meer dan alleen maar voor de beweging naar de les komen. Het is een stukje vermaak, entertainment, maar bovenal het gevoel ergens bij te horen en een ochtend samen met anderen zijn. Voor ons is het uiteraard werk en staan we daar niet altijd bij stil, vandaar dat ik het nu nog even specifiek benoem. Je staat er dus niet alleen voor je werk, maar vooral ook voor een stukje beweging, ontspanning en sociale contacten van de mensen aan wie je lesgeeft. Het geeft mij in ieder geval altijd weer heel veel voldoening om dit elke week te mogen doen.

Om anderen te kunnen bewegen moet je zelf bewogen zijn.