Vakantie?

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar met uiteraard heel veel zwemplezier! De twee vakantieweken zijn weer voorbij gevlogen. Bij ons trouwens weinig rust, maar juist heel veel drukte en veel geregel. Uiteraard komt dit door het EK waterpolo waarvoor wij de trainingen mochten verzorgen.

Je hebt net je kerstrooster helemaal klaar en in orde. Alle activiteiten ingepland, schema’s gemaakt voor je klanten wanneer er welk bad open is en waarvoor, beweeglessen rooster gemaakt en gelukkig je personeelsrooster weer rond kunnen krijgen. Tring tring, met de KNZB … Al het bovenstaande was op dat moment overbodig werk geweest. Nou, vooruit, niet helemaal, maar veel konden we weer opnieuw gaan doen. Die tring tring heb ik de afgelopen 3 weken dus regelmatig gehad om updates te bespreken, bekijken waar ik nog meer (of minder) ruimte kon vrij maken, hoe er materialen naar ons bad moesten komen, hoe het veld klaar gelegd moest worden, hadden we nog vrijwilligers bij ons bad nodig, wat mochten we op onze schermen qua reclame zetten, hoe zat het met de vrijkaartjes, enz. Het waren voor mij persoonlijk (en ook het personeel) drukke en hectische weken. Gelukkig verliep alles vlekkeloos en soepel doordat wij flexibel ingesteld zijn en vaak snel kunnen schakelen. Dus 2 weken lekker rust en verlof? Nope, dat zat er bij ons niet in. Half Nederland ligt plat tussen kerst en nieuwjaar, maar de zwembaden draaien over het algemeen dan op volle toeren door.

Wat lag dan wel stil? Onze zwemlessen! Ook niet allemaal, want wij verzorgen in de vakantie nog wel op bepaalde dagen en tijden extra zwemlessen voor degenen die in de vakantie door willen zwemmen. Vaak zijn dit mooie gelegenheden voor ouders om wat inhaallessen in te plannen. Dit zijn lessen die ze elders een keer gemist hebben om wat voor reden dan ook. Dan krijg je bij ons een inhaal tegoed die je op een ander moment in kunt plannen. Met alle volle agenda’s van de kinderen en ouders wordt vaak de vakantie aangegrepen om wat extra lessen te nemen. Goed voor de kinderen ook natuurlijk, want die blijven dan lekker in het ritme.

Als afsluiter van de vakantie hadden we onze New Years Challenge. Een mooi evenement die prima was verlopen. Maar liefst 48 deelnemers die zich waagden aan het Rondje Brabant. Per plaats moest er een x-aantal keer 50 meter gezwommen worden. Om het voor iedereen toegankelijk te maken kon je kiezen tussen 50×50 meter, 25×50 meter of 10×50 meter. Deel deze afstand door 5 (omdat we 5 Brabantse plaatsen aandeden) en je weet na hoeveel keer dat je een stempel op je stempelkaart moest laten zetten. Een soort elfstedentocht, maar dan IN het water en in Brabant! De kinderen konden over een obstakelbaan en voor iedereen was er op het einde natuurlijk die felbegeerde medaille. Een evenement wat voor ons zo geslaagd was dat we hier een jaarlijks terugkerende traditie van gaan maken. De uitdaging voor de deelnemers is om te trainen zodat ze volgend jaar meer meters kunnen maken (voor degenen die voor 25 of 10x hadden gekozen).

Kortom: het waren 2 geweldige weken met veel drukte, veel zwem- en beweegplezier, veel internationale teams (waaronder de Wereldkampioenen Team NL), disco plezier en een supergave challenge aan het begin van het nieuwe jaar. Laat de rest van het jaar nu ook maar komen. 😀