Waar is dat feestje?

Een voor een druppelen de kinderen naar binnen in de hal bij de receptie. Als je als eerste bent is het altijd fijn als je vader of moeder nog even wat langer blijft staan. Als er al wat meer kinderen zijn, wil je natuurlijk dat ze zo snel mogelijk weer weggaan. Dat is eigenlijk ook maar beter, want enthousiast lopen deze kinderen naar de andere, ondertussen ook al opgewonden, vriendjes toe. Het is dan al aardig druk, letterlijk en figuurlijk, dus de meeste ouders vinden het wel prima om gelijk weg te gaan.

Wat is er aan de hand? We zijn aan het verzamelen voor een kinderfeestje. We zeggen niet wat we gaan doen, maar je moet wel je zwembroek meenemen! Dat laatste blijft bij mij toch de populairste zin op een uitnodiging voor een verjaardag.
Na het verzamelen in de hal worden ze opgehaald door de toezichthouder en meegenomen naar de kleedlokalen. Van daaruit gaan ze dan naar het multifunctionele bad waar de discomuziek en -lampen al aan staan. Tevens ligt er ook al flink wat spelmateriaal in het water en eventueel de glijbaan of loopmat als deze erbij gehuurd is.

Je hebt dan wel HEEL het zwembad voor alleen jouw kinderfeestje! Dat is toch supervet. Alleen maar met jouw klasgenootjes, teamgenootjes, kennissen enz in het water 2 uur lang spelen, stoeien, zwemmen, maar bovenal veel plezier maken. Met de overgang naar het nieuwe bad (zonder vaste glijbaan) heeft iedereen dit bad toch een beetje opnieuw uit moeten vinden. Wij zien dat veelal de ouders dit lastig vinden, maar de kinderen zich prima vermaken in het water tijdens die 2 uur. Uiteraard zorgen wij ook nog voor drinken en een snoepje aan het bad, zodat je ook daar geen omkijken naar hebt. Als ouder hoef je dus alleen maar aan de kant te gaan zitten en bekijken hoe de kinderen aan het genieten zijn. Ontzorgen noemen ze zoiets toch?

Wil je het feest helemaal compleet maken dan kun je er ook altijd nog frietjes (nee, geen patat, we leven in Brabant) met snacks erbij bestellen vooraf of na het zwemmen. Mocht je nog andere wensen hebben, in overleg is veel mogelijk! (zoals een zeemeerminnenfeestje bijvoorbeeld) Als ik dit zo allemaal opschrijf, krijg ik zelf al weer zin om een feestje in ons zwembad te gaan houden! Mijn kinderen hebben dit vroeger uiteraard ook gedaan en het is altijd hun favoriete feestje geweest.

Dit hoeft overigens niet alleen voor kinderfeestjes te zijn, je kunt ook als vereniging of klas het zwembad afhuren. Om dit allemaal goed te plannen en organiseren hebben we hier zelfs een apart emailadres voor: [email protected] Lees je dit nu en ben je al enthousiast, stuur dan een mailtje en vraag naar wat er allemaal nog meer mogelijk is en/of op welke datum je het wilt huren. Hopelijk mogen we jullie dan snel met jullie enthousiaste, opgewonden kinderen ook in de hal begroeten.