Veldhoven sta op!

Voldoende bewegen verdwijnt uit onze samenleving. Onze samenleving richt zich op gemak. Alles wordt ons gemakkelijker gemaakt. Een trap oplopen? Daar maken we een roltrap van, veel gemakkelijker. Kinderen zijn vervelend? Dan zetten we ze maar even achter de Ipad. Bewegen is dus bijna geen keuze meer, het wordt voor ons geregeld met alle consequenties van dien. 56% van de Nederlandse bevolking beweegt te weinig. Wij zijn Europees kampioen zitten! Jaren van gezondheidsverlies en verminderde inzetbaarheid op het werk.

Het advies van de Nationale sportraad: Nederland sta op! Zorg dat je dagelijks gaat bewegen, op de kinderopvang, op het werk, op school, thuis en onderweg. Maar niet alleen daar, kijk hoeveel Veldhovense sport- en beweegverenigingen er zijn. Als het dan niet overdag kan, dan zorg dat je je aansluit bij een vereniging en dat je op die manier aan voldoende beweging per dag komt.

Maar het kan natuurlijk ook individueel, alhoewel je dan wel sterk in je schoenen moet staan. Zwemmen kan op bijna elk moment van de dag. Al vroeg voor je werk, in de avond na het werk, of als je thuiswerkt kan het ook tussendoor. Dat levert ook meer focus voor je werk op. En wat dacht je van de vele variaties in de beweeglessen die wij aanbieden? Het roer moet om!

Wat levert het je op?

  • Fitter gevoel heel de dag door, zowel mentaal als fysiek.
  • Het kan stress verminderen, je stemming verbeteren en angst verminderen.
  • Het helpt bij het handhaven van een gezond gewicht of zorgt er zelfs voor dat je afvalt.
  • Je slaapt beter, wat dan ook weer positief werkt op bovenstaande punten. Een goede nachtrust is essentieel voor je algemene gezondheid.

Als je alleen dit rijtje al leest (er is nog meer), zou ik het wel weten! Kom Veldhoven, het is geen januari, maar sta nu op en regel voor jezelf dat je meer gaat bewegen. Pak wat vaker de fiets, wandel elke dag naar de supermarkt om je boodschappen te halen i.p.v. een hele week aan boodschappen in je auto te proppen, zoek naar een sport of beweging die jij leuk vindt en maak dan ook de stap om het echt minimaal 3x per week te gaan doen! Gooi jij dat roer nu zelf om?!