E.E.N.D.

Zaterdagmiddag 15.00 uur. Terwijl de laatste zwemleskinderen uit het water klimmen gaat de bijeenkomst voor heel het personeel van start. Twee keer per jaar zitten we bij elkaar om standaard zaken te bespreken. Bij een van die twee vergaderingen blikken we ook vooruit en kijken we terug naar het voorbije jaar. Deze bijeenkomst wordt meestal aan het begin van het jaar gepland. Dit jaar was het iets later in verband met vakanties en planningen in de verhuur van het bad.

Na de verplichte, maar oh zo belangrijke, besprekingen van het toezichtplan, calamiteitenplan, ontruimingsplan (met ook nog een table top opdracht voor iedereen om weer even te herhalen hoe er ontruimt moet worden), gedragscode en klachtenafhandeling was het tijd om terug te blikken op 2023.
Dit was een zeer goed jaar met veel dagelijkse activiteiten, nieuwigheden (denk aan de Fibby), evenementen (New Years Challenge, Swim Run, Zwem4daagse, enz), maar bovenal ook veel klanten en leszwemmers. We kunnen constateren dat het badwater aardig vol ligt in Veldhoven! Dat is natuurlijk een zeer goed teken en dat willen we graag zo houden.

Vervolgens kreeg iedereen de opdracht om op een velletje papier 1 tekening te maken met wat hij/zij belangrijk vindt in ons bedrijf. Met de nadruk op tekenen en niet schrijven. We wilden graag de creativiteit van het personeel naar boven halen. Op het vel papier stonden alle “afdelingen” van ons bedrijf: de zwembaden, horeca, receptie en de kleedlokalen. Was de tekening klaar (3 minuten de tijd), dan werd het papiertje naar links opgeschoven en mochten ze weer een ander belangrijk punt gaan tekenen op het vel wat ze van de buurman hadden gekregen. Dit ging door totdat iedereen van elkaar een vel papier had gehad (4 personen per groepje). Hierna werd er in het groepje besproken wat de tekeningen voor moesten stellen en waarom ze dat belangrijk vonden. Op deze manier kon dus echt iedereen zijn/haar belangrijkste punten kenbaar maken. Het waren soms ook zeer kleurrijke tekeningen die tevoorschijn kwamen.

Na het verdrietige nieuws dat Oki en Doki het strijdtoneel gaan verlaten (aaaahhhh), maar dat we een nieuwe mascotte in de vorm van een Eend ervoor terug gaan krijgen, was het weer de beurt aan het personeel. Van de letters E.E.N.D. moesten namelijk woorden gevormd worden. Niet zomaar lukraak wat woorden, maar woorden die betekenis hebben, waar wij als bedrijf voor staan de komende jaren in combinatie met wat ze net al met de tekeningen hadden besproken.
Nadat van alle groepjes de woorden op waren geschreven hebben we met z’n allen de 4 woorden bepaald waar de meeste stemmen naar uit gingen. Wij gaan de komende tijd tegemoet met:

Enthousiasme

Eenheid

Nieuwsgierig(heid)

Divers(iteit)

Mooie woorden waar we nog veel kanten mee op kunnen. Aangezien we het gekoppeld hebben aan onze mascotte zal het ook levendig blijven en zal iedereen bij het zien van een eend (hopelijk) gelijk hieraan denken. Uiteraard gaan we de mascotte ook nog meer zichtbaar maken, maar daar komen jullie vanzelf wel achter. En tja, zwemmen doe je nu eenmaal niet in je eendje …. 😉🐣