De laatste puntjes op de i.

Ruim 15 jaar hebben we erop moeten wachten, maar nu is het dan echt bijna zover: het nieuwe zwembad is bijna klaar! De bouw is volgens verwachting verlopen en ook dat mag wel eens positief benadrukt worden. Zeker in een tijd die veelal als onzeker en lastig wordt gezien met die wereldwijde pandemie. Aan de achterkant van ons huidige gebouw is gewoon stug doorgebouwd en ligt alles op schema om op 22 november de sleutel aan ons over te dragen.
Maar voor die tijd hebben wij ook nog het een en ander te doen! Met de afwerking van het gebouw, komt ook de afwerking om alles in gebruik te nemen, wat weer werk met zich meebrengt van onze kant uit. In deze blog zal ik er een paar uitlichten.

Activiteitenbesluit.

Aangezien de Stichting het zwembad gaat exploiteren, dienen wij ook als gebruikers een melding te doen van de activiteiten die we uit gaan voeren. Dit houdt in dat je een aantal vragen moet beantwoorden, zodat men weet waar het gebouw voor gebruikt gaat worden, of we voldoen aan de milieueisen bijvoorbeeld. Vorige week ben ik hier zeer fanatiek aan begonnen, maar na een paar vragen kreeg ik zulke technische vragen dat ik toch echt mijn hulplijnen in moest gaan schakelen.
Vervolgens ga je dan van de ene hulplijn naar de andere, want het waren wel zeer specifieke vragen. Om een voorbeeld te noemen: je dient aan te geven met welke installaties dat je werkt, dat lukte mij nog wel. Vervolgens kom je bij vragen welke middelen in die machines worden toegepast. Bij een warmtepomp moet je dan aangeven welke koudemiddelen er gebruikt worden (het klinkt natuurlijk raar, koudemiddelen bij een warmtepomp, maar dat is wel waar). Dan kun je kiezen tussen: ammoniak, kooldioxide, butaan-propaan-pentaan, synthetische koudemiddelen zoals CFK, HCFK enz. Jullie begrijpen nu vast dat ik hulplijnen nodig had…
Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en is het activiteitenbesluit helemaal ingevuld, inclusief allerlei tekeningen van rioleringen en een tekening van het kadaster met de omgeving erbij. Het heeft me, tussen alle andere werkzaamheden door, ongeveer een week gekost om alles bij elkaar te zoeken.

Lopende contracten.

Aangezien het bestaande bad nog draaiende wordt gehouden tot 10 januari, zullen we na deze tijd ook de lopende contracten met wat bedrijven van buitenaf moeten gaan afmelden. Ook dit dient op tijd te gebeuren allemaal, dus daar gaan we deze week mee aan de gang. Te denken valt dan aan bijvoorbeeld onderhoudscontracten van de CV, van de waterzuivering (dit is straks in de nieuwbouw een andere partij die alles mee gebouwd heeft), maar ook contracten voor de bewakingscamera’s, ongediertebestrijding, enz.

ICT.

Onder dit kopje vat ik even een aantal zaken samen. Momenteel liggen overal in de nieuwbouw al kabels naar de diverse plaatsen waar we het straks nodig hebben. Dit is dan ook alles. De kabels liggen er, maar hier moeten dan nog de aansluitingen naar bijvoorbeeld het camerasysteem, kluisjes, onze computers, de horeca, de printer, telefoons enz. aan vast worden gemaakt. Dit houdt in dat we ook weer met die partijen om de tafel moeten gaan zitten om alles op tijd voor elkaar te hebben. Sommige zaken kunnen nu al geregeld worden, maar bij anderen kan dat pas na de sleuteloverdracht. Aangezien we straks zo snel mogelijk alles ook in de nieuwbouw willen laten draaien, zullen we nu moeten gaan plannen wie wanneer komt om alles aan te gaan sluiten zonder dat ze elkaar in de weg lopen.
Dit zijn een aantal zaken waar we nu druk mee bezig zijn, om straks alles soepel te laten verlopen. Dan heb ik het nog niet over een vernieuwde website, nieuwe mailadressen, nieuwe shirtjes/badkleding, materialen die nog besteld moeten worden die we als spel- en lesmateriaal nodig hebben en daarbij ook nieuwe opbergsystemen, inpakken van alles wat mee moet naar het nieuwe bad, leren hoe alle nieuwe machines werken, enz. Kortom: er is nog genoeg werk aan de winkel!