Werken met passie

“Yes, de spandoeken zijn binnen!” Dit jaar hebben we besloten om toch maar een paar spandoeken te laten maken ter promotie van onze zwem4daagse. Vorig jaar hadden we dat niet gedaan en daar hadden we achteraf toch wel spijt van. Het leefde iets minder namelijk dan andere jaren, hoewel uiteindelijk het aantal deelnemers zeker niet tegenviel in het eerste jaar zonder corona-maatregelen.

Je ziet de spandoeken al van ver hangen als je naar het zwembad loopt of fietst. Ook in het wedstrijdbad is hij duidelijk zichtbaar. Niemand kan er meer omheen dat we van 21 t/m 25 augustus de zwem4daagse houden, traditiegetrouw de laatste week van de zomervakantie. Wij zijn nu dus al volop bezig met de voorbereidingen!

Dit houdt in dat ook Oki en Doki weer eens opgetrommeld moesten worden en het eerste filmpje is vorige week online gekomen. Onze huisclowns hebben er weer veel zin in om iedereen in deze week te gaan vermaken met hun grappen en grollen. Maar ook … dagen zij alle kinderen uit om in die week als extraatje mee te komen doen met de Alleskunner! Elke dag wordt dit georganiseerd. Door middel van verschillende spellen hebben we elke dag een dag winnaar die alle spellen het beste heeft gedaan. Deze personen gaan op vrijdag in de finaleronde dan tegen elkaar strijden, zodat we op vrijdag weten wie de Alleskunner van City Sport Veldhoven is!
We zijn nu als een razende spellen aan het bedenken waar alle kinderen aan mee kunnen doen, maar waarbij ook steeds kinderen af moeten vallen. Het moet voor elke leeftijdscategorie eerlijk zijn, dus geen wedstijdjes wie het snelste kan zwemmen. Je zwemvaardigheid is bij deze onderdelen dus even niet belangrijk. We denken meer aan spellen waar behendigheid bij komt kijken bijvoorbeeld, maar we gaan nu nog niets verklappen …

Naast de organisatie van het banenzwemmen zelf en de Alleskunner, moet er natuurlijk nog meer geregeld worden. De medailles tellen en eventueel bestellen, deelnemerskaarten schrijven, aankleding van het bad regelen (in het thema, dit jaar Beachparty), draaiboek in orde maken, personeel regelen en inlichten, enz.
Qua promotie van de zwem4daagse: aanschrijven van scholen, pers, zwemvereniging en oud deelnemers. Flyers laten drukken en verspreiden, enz.

Terecht dus het kopje “werk in uitvoering”. Het is altijd veel voorbereidend werk, maar dan heb je ook alles goed geregeld voor die week. Nu jullie dit toch aan het lezen zijn … Schrijf je maar gelijk even in: aanmelden zwem4daagse want jullie doen dit jaar toch zeker ook weer mee? Het is altijd super gezellig, je hebt 5 dagen om 4x te zwemmen en je mag verder heel de dag blijven! In de middag ligt dan ook de wipe out nog in het water, dus volop spel- en zwemplezier tijdens deze speciale week! Tot dan, wij werken nog even hard door. 😅

Zwem4daagse2023 liggend

Informatie zwem4daagse: Zwem4daagse 2023