Trainingsschema: borstcrawltraining 3

Controle over je snelheid

Doel: Verbeteren BC insteek. Verbeteren duur conditie.
In de trainingsschema’s wordt gebruik gemaakt van afkortingen.
Wat zij betekenen lees hieronder.
SS = schoolslag                   B = benen
BC = borstcrawl                  A = Armen
R = rust                                 ” = seconden
‘= minuten

Inzwemmen

  • 75 meter BC probeer op 60% van je kunnen te zwemmen. – 50 meter SS probeer op 70% van je kunnen te zwemmen. – 25 meter RC probeer op 70% van je kunnen te zwemmen.
  • 3x 50 meter B / R 15″ eerste 25 meter BC-B en tweede 25 meter SS-B.

Kern 1 Techniek:

  • 4x 25 meter BC / R 20″. Arm voor arm bijleggen: je maakt een hele armcyclus af en begint pas met je andere arm als de eerste hand weer bij de andere hand is. Je mag een pullboy of plankje gebruiken voor tussen je benen. Zorg ervoor dat je je hand op polshoogte van de andere hand insteekt, je vingers raken het eerst het water. Let erop dat niet je elleboog als eerste het water raakt, dit is namelijk een veel voorkomende fout. Goed Insteken betekent minder weerstand en een gemakkelijker begin voor de volgende slag.

Kern 2 Conditie:

  • 10x 50 meter BC / R 20″ Probeer één tempo te houden. Ongeveer 75% van je kunnen, niet te hard beginnen. Zorg ervoor dat je de 7de t/m 10de keer ook nog netjes kan zwemmen.

Uitzwemmen

  • 50 meter SS, heel rustig.

Prestatief: 950 meter.
Tip
Bij het zwemmen draait alles om stuwing en weerstand. Probeer zo weinig mogelijk bewegingen te maken die de juiste ligging in het water verstoren. Zorg ervoor dat je buikspieren een beetje getraind zijn. Dat scheelt een stuk.